3. studenoga 2010.

U DORH-u i dokumentacija o malverzacijama u „Đuro Đaković – Alatnici“

Zagreb, 3. studenoga 2010. – Radnici „Đuro Đaković – Alatnice“ iz Slavonskog Broda danas su prosvjedovali ispred zgrade Državnog odvjetništva RH u Zagrebu zbog nemogućnosti postizanja dogovora o vraćanju proizvodnje protugradnih raketa u tvornicu. Nadležnima u DORH-u predali su dokumentaciju kojom potkrepljuju sumnje o nezakonitim radnjama interesnih skupina koje uništavaju domaću proizvodnju protugradnih raketa dajući prednost uvoznim proizvodima upitne kvalitete, čime direktno ugrožavaju radnja mjesta u „Đuro Đaković – Alatnici“.
– Tražimo kažnjavanje krivaca i da naša pamet i tvornica imaju prednost u odnosu na uvozne proizvode, rekao je Branko Kužet, dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata.
– Ako se proizvodnja protugradnih raketa ne vrati u „Đuro Đaković-Alatnicu“ pedeset radnika dobit će otkaze, nadovezao se Antun Štivić, regionalni povjerenik SMH-IS za Slavoniju i Baranju,
Prema riječima Zorislava Šubarića, sindikalnoga povjerenika SSSH u Hidrometeorološkom zavodu, koji se također pridružio prosvjedu, ovdje se radi o zločinu protiv zdravog razuma i zločinu protiv poljoprivredne proizvodnje. Ministarstvo poljoprivrede bi trebalo provoditi nadzor nad provođenjem Zakona o obrani od tuče, ali ono zajedno s Državnim hidrometeorološkim zavodom već devet godina pokušava ukinuti i uništiti sustav obrane od tuče. Ukidanje obrane od tuče je direktan udar na poljoprivrednu proizvodnju. Osiguranjem se nadoknadi eventualna šteta, ali ne i proizvod.

Prosvjed je nastavljen ispred Zagrebačke katedrale. Očekuju poziv premijerke.

 
Komentari su zatvoreni.