Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Usuglašene su sve odredbe Kolektivnog ugovora u kod poslodavca Parkovi i nasadi d.o.o. Split

2016-10-10-114804U Splitu su 10.10.2016. godine  u prostorijama poslodavca usuglašene  sve 2016-10-10_114829odredbe Kolektivnog ugovora Parkova i nasada d.o.o. čime su završeni i pregovori za Kolektivni ugovor. Kolektivni ugovor će biti potpisan po završetku tehničkih detalja.

Nakon dužih pregovora sva su prava, a pogotovo novčana su usuglašena pa će tako radnici imati novi kolektivni ugovor, Naime, kako je prethodni Kolektivni ugovor prestao važiti strane u pregovorima su pokrenule pregovore za novi Kolektivni ugovor. Njime je ugovoreno pravo na osnovicu za obračun plaća radnika koja je i nešto viša od minimalne plaće, a uz sva ostala redovito ugovorena materijalna prava ugovoreno je i pravo na regres i Božićnicu čiji iznosi se  vežu uz godišnje odluke Grada Splita, budući je tvrtka u vlasništvu Grada.

Na strani poslodavca pregovorima su prisustvovali Zoran Barac, direktor, te Marin Mihanović i Maja Klarić pravnici u tvrtki i Josip Dragun, financijski direktor. Sa strane SMH-IS u pregovorima su sudjelovali: Vedran Dragičević, predsjednik; Vesna Mlinarić, pomoćnica predsjednika i Joško Franić, regionalni povjerenik za Dalmaciju, te Hrvoje Bajić, sindikalni povjerenik Hrvatske udruge radničkih sindikata.

OSTALE NOVOSTI