Loading...
Vijesti

U ponedjeljak 02.05.2011. godine predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević sa suradnicima bio je na sastanku kod gradonačelnika Milana Bandića sa suradnicima u zgradi Gradske uprave.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je 02.05.2011. godine, u zgradi Gradske uprave, predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Vedrana Dragičevića, regionalnog povjerenika za Zagreb Josipa Juričića i pomoćnicu predsjednika za ekonomska pitanja Vesnu Mlinarić

Osim gradonačelnika, u ime Grada, sastanku su prisustvovali pročelnik za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Ladislav Prežigalo, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco i pomoćnica pročelnika za financije Vjera Salopek
Na današnjem sastanku, koji se održao na inicijativu predstavnika Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata , bilo je riječi o aktualnoj situaciji u metalnoj industriji u Gradu Zagrebu, s posebnim naglaskom na  značajne gubitke radnih mjesta kod sve češćih preseljenja tvrtki sa područja Grada Zagreba na nove lokacije ili na nove lokacije unutar Grada Zagreba.

Kako su najavljena preseljenja nekih zagrebačkih tvrtki , zamolili smo gradonačelza moguću suradnju  kako ne bi došlo do novih gubitaka radnih mjesta koji su se dosad kretali u značajnim razmjerima, od 50 do 80 %. S obzirom na to da tvrtke o kojima je riječ nisu u vlasništvu Grada, gradonačelnik je naglasio da nema ingerencije ni pravne mogućnosti za utjecanje na poslovnu politiku tih tvrtki, no može pomoći u uspostavljanju pravilne međusobne komunikacije kako se i ovog puta ne bi ostvarila dosadašnja praksa . Sindikat će, dogovoreno je, dostaviti svu potrebnu dokumentaciju u Gradski ured za gospodarstvo, koji će dogovoriti sastanak zainteresiranih strana kako bi se našlo najpovoljnije rješenje za zaposlene.

 

OSTALE NOVOSTI