- SINDIKAT METALACA HRVATSKE – INDUSTRIJSKI SINDIKAT - https://www.smh.hr -

U ponedjeljak 02.05.2011. godine predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević sa suradnicima bio je na sastanku kod gradonačelnika Milana Bandića sa suradnicima u zgradi Gradske uprave.

[1]Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je 02.05.2011. godine, u zgradi Gradske uprave, predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Vedrana Dragičevića, regionalnog povjerenika za Zagreb Josipa Juričića i pomoćnicu predsjednika za ekonomska pitanja Vesnu Mlinarić

Osim gradonačelnika, u ime Grada, sastanku su prisustvovali pročelnik za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Ladislav Prežigalo, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco i pomoćnica pročelnika za financije Vjera Salopek
Na današnjem sastanku, koji se održao na inicijativu predstavnika Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata , bilo je riječi o aktualnoj situaciji u metalnoj industriji u Gradu Zagrebu, s posebnim naglaskom na  značajne gubitke radnih mjesta kod sve češćih preseljenja tvrtki sa područja Grada Zagreba na nove lokacije ili na nove lokacije unutar Grada Zagreba.

[2]Kako su najavljena preseljenja nekih zagrebačkih tvrtki , zamolili smo gradonačelza moguću suradnju  kako ne bi došlo do novih gubitaka radnih mjesta koji su se dosad kretali u značajnim razmjerima, od 50 do 80 %. S obzirom na to da tvrtke o kojima je riječ nisu u vlasništvu Grada, gradonačelnik je naglasio da nema ingerencije ni pravne mogućnosti za utjecanje na poslovnu politiku tih tvrtki, no može pomoći u uspostavljanju pravilne međusobne komunikacije kako se i ovog puta ne bi ostvarila dosadašnja praksa . Sindikat će, dogovoreno je, dostaviti svu potrebnu dokumentaciju u Gradski ured za gospodarstvo, koji će dogovoriti sastanak zainteresiranih strana kako bi se našlo najpovoljnije rješenje za zaposlene.

 

[3]