- SINDIKAT METALACA HRVATSKE – INDUSTRIJSKI SINDIKAT - https://www.smh.hr -

Održana je završna Konferencija iz Projekta kojeg je nositelj SMH-IS, a koji je financiran iz sredstava Europske unije

dsc01243-jpg-1-jpg-1 [1]

Zagreb, 23.09.2016. Održana je završna Konferencija iz Projekta kojeg je nositelj SMH-IS-a koji je financirana iz sredstava Europske unije čime je ovaj projekt završen.

Projekt pod nazivom „Znati svoja prava, biti na pravom putu i oblikovati svoju budućnost! Utjecaj donošenja odluka u društvu metalnog sektora poznavajući i primjene nacionalne i EU zakone, instrumente i politike” završen je na način da se raspravljalo o slijedećim temama: O dosadašnjim radionicama i održanim konferencijama u Beogradu i Sofiji u kojima su bila prikazana provedena istraživanja i njihovi rezultati; Relevantnost i dodana vrijednost triju  direktiva 98/59 / EZ – Kolektivni viškovi, 2001/23 / EZ – prijenos poduzeća, s naglaskom na članku 7. iste i 2002/14/EC – Opći okvir vezan uz pravo na informaciju,. Zatim se raspravljao opći okvir uz moguće planiranje budućih projekata na koje će dionici u ovom projektu eventualno moći aplicirati po raspisivanju natječaja bilo na razini EU bilo na državnoj razini. 

Sudionici konferencije kritički su se odvrnuli kako na implementaciju u radno-socijalno zakonodavstvo navedenih Direktiva, tako i na primjenu radno-socijalnog zakonodavstva u državama dionika. Konstatirano je da je na razini Europske unije potrebno u svim zemljama ostvariti:

Sve navedeno su  ujedno i prijedlozi za nove projekte na europskoj razini a radi pokušaja utjecaja na harmonizaciju prava radnika u najširem smislu te riječi, a na razini EU.

            Nositelj ovog projekta je SMH-IS, a partneri su bili:

            Na kraju projekta biti će izrađena publikacija na svim jezicima država iz kojih su partneri i nositelj koja će služiti svima u daljnjim aktivnostima.

            U radu ove završne konferencije iz SMH-IS sudjelovali su: Vedran Dragičević, Vesna Mlinarić, Siniša Kosić, Viktor Brajko, Mario Vidiček, Zoran Knez, Đuro Puškadija i Mirjana Galić.

dsc01241 [2] dsc01240 [3]

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc01244 [4]

 

dsc01272 [5]