Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Osnovana je podružnica SMH-IS u “Brodogradilištu Kraljevica” . Za glavnog sindikalnog povjerenika izabran je kolega Veseljko Žmarić a za zamjenika kolega Ivan Peričić.

 

Na Osnivačko-izbornoj skupštini Sindikalne podružnice Sindikata metalaca Hrvatske-industrijskog sindikata (SMH-IS) održanoj 02. Svibnja 2011. godine izabrano je čelništvo Sindikalne podružnice. Za glavnog sindikalnog povjerenika izabran je Veseljko Žmarić zamjenik je Ivan Peričić a rizničar Veljko Ugrin. Kolege će, sukladno Statutu i odlukama tijela SMH-IS i svim zakonskim i podzakonskima aktima RH, predstavljati Podružnicu Brodogradilišta Kraljevica. Održan je i sastanak sa predsjednikom uprave Brodogradilišta Kraljevica Zvonimirom Novakom na kojem su bili predsjednik SMH-IS, Vedran Dragičević, regionalni povjerenik Primorsko goranske regije Branko Kužet i novoizabrani glavni sindikalni povjerenik Veseljko Žmarić. U vrlo konstruktivnom razgovoru predstavljen je SMH-IS te su analizirani problemi koji opterećuju zaposlene u najstarijem hrvatskom škveru.

 

 

Nešto o Brodogradilištu:
Brodogradilište Kraljevica osnovao je 1729. godine car Karlo VI.. Ono je kolijevka industrijalizacije i razvoja gospodarstva Hrvatske, te stoga s pravom nosi epitet prvog brodogradilišta na istočnoj obali Jadranskog mora, u Hrvatskoj.
Kroz gotovo tristo godina postojanja, brodogradilište Kraljevica je prolazilo kroz mnoge krize i iskušenja, ali je opstalo zahvaljujući svojim djelatnicima, osiguravajući im posao i život, dok je gradu Kraljevici i ostalim stanovnicima osiguralo ekonomski razvoj i napredak.

Više o brodogradilištu na: www.brodkr.hr

 

Brodogradilište Kraljevica –osobna karta-

Vrsta

javno

Osnovana

28. travnja1729.

Osnivač(i)

Karlo VI.

Sjedište

Kraljevica, Hrvatska

Djelatnost(i)

brodogradnja

Proizvodi

brodovi, čamci

Usluge

– gradnja i popravak brodova (brodogradnja)
– popravak i preinake brodova
– gradnja i popravak čamaca za razonodu i sportskih čamaca

Slogan

“Kvaliteta je naša tradicija”

Web stranica

brodkr.hr

   

 

OSTALE NOVOSTI