Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

Održana je 13. sjednica Regionalnog povjereništva Regije Sjeverozapadna Hrvatska

 

 

Krapina, 23.lipanj 2017. godine U Krapini je održana 13. sjednice Regionalnog povjereništva Regije Sjeverozapadna Hrvatska, a osnovne teme su bile: gospodarsko stanje u tvrtkama gdje SMH-IS ima učlanjene članove na ovoj regiji; analiza prihoda i rashoda Regije za 1. – 03. mjesec 2017. godine:Informacija sa održanih XI. Sportskih susreta Regije; Informacija o predstojećim seminarima u 2017. godini te informacija o aktivnostima SMH-IS i SSSH.

 

Iz Ureda SMH-IS na sjednici je sudjelovao pomoćnik predsjednika SMH-IS Davor Šmuljić.

Glavni sindikalni povjerenici su prezentirali  kakvo je trenutno gospodarsko stanje u tvrtkama iz kojih dolaze,a iz  izlaganja povjerenika i dobivenih podataka na terenu vidljivo je da u većini tvrtki ima dovoljno posla, te će se taj trend nastaviti  i u trećem kvartalu 2017. Sporazum o umanjenju plaće od 5% u   ZM- Metalu  još je uvijek na snazi, a prema zadnjem sastanku sa upravom društva dogovoreno da će umanjivanje trajati do kraja 2017., kada bi se isto ukinulo. Kolektivno pregovaranje ide vrlo sporo tako da očito novih kolektivnih ugovora u kratkom roku sigurno neće biti , dok se na Aneksima kolektivnih ugovora radi intenzivnije, te su isti i potpisani. Novo učlanjivanje naš je svakodnevni zadatak i aktivnost unutar SMH-IS i na zajedničkom projektu sa SSSH.

Iako su na sportskim susretima u pravilu bili svi glavni sindikalni povjerenici ipak su se još jednom ponovili svi rezultati u disciplinama. Regionalnom povjereništvu dana je informacija o aktivnostima novog učlanjivanja te o novoj podružnici DARTEKS – Daruvar kao i aktivnostima SMH-IS i SSSH

 

OSTALE NOVOSTI