Loading...
Vijesti

Nastavak suradnje SMH-IS-a i SKEI-a

Marija Bistrica, 1. srpnja 2011. –  Uz potporu Zaklade Friedricha Eberta, u hotelu „Kaj“ u Mariji Bistrici, 30. lipnja i 1. srpnja održan je zajednički seminar izvršnih odbora Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) i Sindikata metalaca Slovenije (SKEI), te izvršnih odbora njihovih sekcija žena i mladih. To je drugi seminar ta dva sindikata koja međusobno surađuju više od dvije godine. Seminar su vodili predsjednici sindikata Lidija Jerkič (SKEI) i Vedran Dragičević (SMH-IS).
O temi „Industrijska politika u regiji“ govorio je Eduard Stam, savjetnik za industrijsku politiku EMF-a, čijem je izlaganju prethodila „Rasprava o idejama za industrijske politike po granama u funkciji izgradnje zajedničkog stava o industrijskoj politici metalskog sektora“, provedena na seminaru SMH-IS-a 29. lipnja. Rezultati će biti prezentirani na seminaru o industrijskoj politici u Europi koji će se održati 15.i 16. rujna ove godine u Tuheljskim Toplicama. 
Druga tema je bila „Uloga i značaj radničkih vijeća u Hrvatskoj i Sloveniji“. O iskustvima u Hrvatskoj tj. u SMH-IS-u govorila je Vesna Mlinarić, pomoćnica predsjednika za ekonomske poslove i tarifnu politiku, dok je o iskustvima SKEI-a, na konkretnom primjeru rada radničkog vijeća „Gorenja“, govorio Žan Zeba, predsjednik Konferencije „Gorenje“ – SKEI.
Posebno su bile organizirane radionice za članove izvršnih odbora sekcija mladih i žena koje su vodile Martina Stažnik i Ivana Biškup iz Udruge „DIM“. Dogovorena je daljnja suradnja sekcija, osobito njihovih izvršnih odbora na konkretnim projektima.

Sindikat metalaca Hrvatske-Industrijski sindikat održao je i 4. sjednicu Izvršnog odbora GOS-a.

OSTALE NOVOSTI