Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Štrajk u SAME DEUTZ-FAHR Žetelice d.o.o

Županja, 09.01.2019

U prostorima SAME DEUTZ-FAHR Žetelice d.o.o provodi se štrajk  te će trajati  svaki radni dan počev od 09.01.2019.g. do ispunjenja svih zahtjeva Sindikata.

Razlog štrajka je neispunjenja zahtjeva Sindikata za povećanje svih razina plaća u skladu sa kolektivnim ugovorom i anexom kolektivnog ugovora. Proveden  je postupak mirenja između Poslodavca i Sindikata, no mirenje nije uspjelo.

Razlog štrajka je neispunjenja zahtjeva Sindikata za povećanje svih razina plaća u skladu sa kolektivnim ugovorom i anexom kolektivnog ugovora, na vrijeme od 1 (jedne) godine i povećanje od 8% (osam posto) na posebne uvjete rada koji zahtjev je Sindikat istaknuo u postupku mirenja dana 28. studenog 2018.g. O navedenim razlozima prethodno je proveden postupak mirenja između Poslodavca i Sindikata, no mirenje nije uspjelo.

Za provođenje štrajka se imenuje Štrajkaški odbor u sastavu:

a) Marko Ivkošić predsjednik;
b) Branko Šijaković član;
c) Mladen Benković član;

U četvrtak  10. siječnja 2019. godine, ispred ulaza u SAME DEUTZ-FAHR Žetelice, Županja, Industrijska 5, s početkom u 11,30 sati održat će se  KONFERENCIJA ZA NOVINARE. Tema: Radnici županjske tvornice kombajna u ŠTRAJKU  radi zaštite i promicanja socijalnih interesa

O temi će govoriti predsjednik SSSH Mladen Novosel, predsjednik SMH-IS-a Siniša Kosić i predsjednik Štrajkaškog odbora Marko Ivkošić.

 

OSTALE NOVOSTI