Loading...
Sekcija mladihVijesti

ZA BOLJE DANAS I USPJEŠNIJE SUTRA

Izviještaj sa Kampa mladih u organizaciji sindikata metalaca Slovenije – SKEI, koji je održan od 18.08. do 21.08.2011. god. u Kajuhovem taboru u Ribnom kod Bleda, pod pokroviteljstvom Zaklade Friedrich Ebert

Sudionici su bili mladi sindikalisti iz sindikata: IG Metall Bavarska, Samostalni sindikat metalaca Srbije SMS, Sindikat Metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat SMH-IS, Sindikat kovinske in elektro industrije Slovenije SKEI. Dodatno su sudjelovali članovi komisija za mlade SKEI.

Program i glavne teme kampa su bile slijedeće:

  • Prezentiranje tijeka programa i upoznavanje sudionika, pozdravne riječi i uvodni govor predstavnika SKEI.
  • Prezentacija rada sa mladima, aktivnosti, uvjeti za rad sa mladima u sindikatu, rasprava
  • Otvorena rasprava o temi: Organiziranost sindikata (Slo. EU.); Uloga sindikata u društvu, uloga mladih u sindikatu, načinu motivacije mladih za članstvo u sindikatu. Raspravu su vodili predsjednica SKEI Lidija Jerkič i sekretar Albert Vodovnik.
  • Radionice: rad sa  mladima na razini sindikata po regijama, pravila rada mladih, kako aktivirati neaktivne regije za rad sa mladima. (radionica priprema godišnjeg plana djelovanja mladih). Radionicu je vodio dosadašnji predsjednik europskog foruma mladih Tine Radinjo.

                       
Iz SMH-IS su sudjelovali slijedeći sudionici: Tomislav Burak, predsjednik Sekcije mladih SMH-IS, te  Stanislav Koroljević iz SP Borovo, Tehnički servis i Zlatan Hađijusufović iz SP SD Žetelice, Županja.

Program rada je izvođen na način da su svi sudionici uključeni u rad s jednim temeljnim zadatkom, a to je naučiti kako biti što uspješniji u radu i aktivnostima sindikata, kojih smo članovi. U radu su aktivno sudjelovali i predavači od kojih smo dobili odgovore na brojna postavljena pitanja. Održano je i više radionica u okviru kojih smo međusobno razmijenili kako mišljenja tako i iskustva.
Nakon obveznog programa imali smo slobodne aktivnosti, kao što su šetnja u prirodi, rafting, plivanje, nogomet.
Zaključak sa ovog kampa je pozitivan, jer smo svi zajedno naučili nešto novo, što će uvijek dobro doći u radu Sindikata, i što potvrđuje zajednički slogan kampa “ZA BOLJE DANAS I USPJEŠNIJE SUTRA“.

                                                                                                Tomislav Burak,v. r.

                                                                                                Predsjednik Sekcije mladih

 
 

OSTALE NOVOSTI