Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Juraj Šoljić dobitnik godišnje nagrade SSSH Srce sindikalne solidarnosti

Zagreb, 29. rujna 2020. –  U sklopu svečane sjednice Vijeća SSSH, održane u Tvornici kulture, dodijeljena je godišnja nagrada SSSH Srce sindikalne solidarnosti, nagrada koja se dodjeljuje pojedincima i organizacijama u zemlji i inozemstvu koje su svojim radom i djelovanjem pridonijele razvoju sindikalnog pokreta. Ove godine dodijeljena je jedna glavna nagrada, te tri povelje.

 Dobitnik glavne nagrade, kristalne vaze s ugraviranom posvetom i povelje, je Juraj Šoljić, glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca 

Hrvatske-Industrijskog sindikata u sindikalnoj podružnici 3. MAJ Brodogradilište.

 Dugotrajni napori i zalaganja kolege Šoljića, njegova požrtvovanost u borbi i posvećenost pravima radnika rezultirali su isplatom zaostalih plaća radnicima, spašavanjem radnih mjesta, te očuvanjem i osiguranjem daljnjeg rada Brodogradilišta 3. MAJ.

Nagradu je u njegovo ime primio predsjednik SMH-IS-a Siniša Kosić, jer kolega Šoljić nije mogao doći zbog svečanost primopredaje broda, koja se održavala u riječkome brodogradilištu.

 Nastavno, na dodatnoj težini dobivaju njegove riječi koje često ponavlja: „Mi nismo neradnici, nismo oni koji ne žele raditi, kako nas pojedinci žele prikazati. Mi znamo, možemo i želimo graditi brodove na zadovoljstvo brodovlasnika.“

OSTALE NOVOSTI