Loading...
Vijesti

2.sportske igre Sindikata metalaca Slavonije i Baranje – Igrama privući mlade

 

Tristotinjak razdraganih metalaca, odnosno 15 ekipa iz Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Županje, Vukovara i Belišća, uz goste iz osječke “Saponije”, obojilo je od 25. do 27. svibnja u plavo Bizovačke toplice. Dvodnevno druženje na 2. sportskim susretima Sindikata metalaca Slavonije i Baranje u malom nogometu, pikadu i kuglanju prohujalo je kao u trenu uz poruku oduševljenih sudionika: “Vidimo se i dogodine!”.

Vidjevši pak na okupu gotovo dvostruko više natjecatelja nego prošle godine, i to najviše mlađih sindikalista, predsjednik SMH Ivo Marjanović nije skrivao zadovoljstvo.
-Ako bilo tko misli da su ove igre ostatak prošlosti, grdno se vara. Dosta nam je elitizma, a osim ovih sportskih druženja malo što, na žalost, danas radnicima možete ponuditi. Pokušavamo i na ovaj način animirati mlade da se učlane u sindikat jer jedino oni mogu propagirati i ojačati sindikalni pokret, koji je u Hrvatskoj u krizi – kazao je Marjanović.

Premda su osvojene bodove i odličja zasjenila produbljena stara i stečena nova prijateljstva, tek zbog onih koji nisu štedjeli energiju i glasnice, valja spomenuti kako je pobjednički pehar završio u Belišću, kao ukupnom pobjedniku, ispred „Saponije“ i „Đure Đakovića – Zavarene posude“.

Marinko Krpan

OSTALE NOVOSTI