Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Informacija Glavnog sindikalnog povjerenika i člana Odbora vjerovnika Damira Bačinovića o proceduralnim radnjama koje prethode usvajanju Stečajnog plana, te o zahtjevima sindikata za isplatu drugih materijalnih prava radnika Brodogradilišta «Viktor Lenac» u stečaju, Rijeka

SINDIKAT METALACA HRVATSKE

SINDIKALNA PODRUŽNICA BRODOGRADILIŠTA “VIKTOR LENAC”
Rijeka, 05.11.2007. 

  1. ČLANOVIMA SINDIKATA METALACA HRVATSKE
  2. RADNICIMA LENCAI VIKTOR SERVISA
  3. KOOPERANTIMA LENCA I NJIHOVIM RADNICIMA

Poštovani,

Ovim Vas dopisom želimo informirati o proceduralnim radnjama koje prethode usvajanju Stečajnog plana, zahtjevu za Isplatom božićnice, bonu u naravi i jubilarnim nagradama za 2007. godinu kao i o rezultatima provedene humanitarne

1) Konačnu, usuglašenu varijantu Stečajnog plana jučer, 05.11.2007. godine Stečajna upraviteljica predala je.Stečajnoj sutkinji, a Sutkinja članovima Odbora vjerovnika. Dana 13,11.2007. godine održati će se sjednica Odbora vjerovnika Brodogradilišta »Viktor Lenac» na kojoj bi se trebao, formalno već ranije usuglašen, usvojiti Stečajni plan.
Po usvajanju. Stečajnog .plana od Odbora vjerovnika očekujemo da Stečajna sutkinja
temeljem Stečajnog zakona sazove Skupštinu na kojoj bi se raspravljalo o Stečajnom planu polovicom prosinca 2.007. godine, a potom će uslijediti poziv vjerovnicima za
usvajanje Stečajnog plana.
Iz svega iznesenoga nadamo se da se nazire kraj stečajne agonije i da bi se do konca
ove godine mogao obaviti najveći, tehnički, dio posla, a formalno okončanje stečajaočekujemo početkom sljedeće godine. :;

2) Povodom predstojećih blagdana Božića I Nove godine obratili smo se Stečajnoj
upraviteljici sa zahtjevom za isplatu božićnice u visini neoporezivog dijela (1 500,00
kuna), bona u naravi ( 400,00 kuna) i jubilarnih nagrada za 2007. godinu i sve to uz plaću za studeni 2007.
Držimo da.doista nije potrebno i ovom prilikom naglašavati socijalni status i male plaće radnika Lenca koji teško, ali pošteno žive od svoga rada. Također, ovaj neoporezivi dio koji zakonodavac daje poslodavcu kao mogućnost da jednom godišnje isplati svojim radnicima nije prenosiv U sljedeću godinu. Sitoga i ovom prilikom pozivamo Stečajnu upraviteljicu da učini sve što je u njenoj moći i osigura cjelovitu isplatu neoporezivog’ dijela radnicima Lenca te nam na taj način olakša i uljepša predstojeće blagdane.

3) Želim Vam se zahvaliti što ste se u velikom broju odazvali pozivu Sindikata metalaca
Hrvatske na humanitarnu akciju prikupljanja solidarne pomoći za Iječenje teško oboljele kćeri našeg kolege Marina Vidovića.
U tjedan dana koliko je trajala akcija dobrovoljnog prikupljana novčane pomoći prikupili smo pedeset i šest tisuća I šesto trideset i sedam kuna (56 637,00 kuna) što je u potpunosti dostatno za naredne Marinine tri terapije.
lako smo sami u nezavidnoj situaciji, u stečaju u kojem se nalazimo pune četiri godine humanost je nešto što je oduvijek bila vrlina i odlika kako radnika Lenca, tako i Viktor Servisa, naših kooperanata i njihovih radnika i svih drugih plemenitih ljudi koji su se nesebično odazvali ovoj:akciji.

4) Prema dostupnim informacijama očekujemo ponovno otvaranje osvježenog radničkog restorana u Lencu koncem ovog mjeseca.

Glavni sindikalni povjerenik i
član Odbora vjerovnika

Damir Bačinović

 

 

OSTALE NOVOSTI