Loading...
Odbor hrvatske brodogradnjeVijesti

Zaključci Glavnog odbora SMH u svezi restrukturiranja i privatizacije brodogradilišta

Glavni odbor Sindikata metalaca Hrvatske na sjednici održanoj 30.09.2008. godine u Zagrebu raspravljao je o restrukturiranju i privatizaciji brodogradnje, te nakon obimne rasprave usvojio slijedeće:

ZAKLJUČCI

  1. Glavni odbor u potpunosti potvrđuje Stavove vezane za restrukturiranje i privatizaciju brodogradnje koje su glavni sindikalni povjerenici SMH iz brodogradilišta uručili potpredsjedniku Vlade RH Damiru Polančecu na sastanku održanom 25. rujna 2008. godine održanom u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.
  2. Glavni odbor posebno zahtijeva zadržavanje djelatnosti u svim brodogradilištima , a što mora biti sastavni dio natječaja i temeljni uvjet pod kojim će se privatizirati, restrukturirati i prodati svako brodogradilište.
  3. Sve druge točke iz Stavova od 25.09.2008. godine moraju biti sastavni dio socijalnog sporazuma, a socijalni sporazum mora biti sastavni dio svakog kupoprodajnog ugovora ponaosob.
  4. O svim eventualno drugim elementima iz ponude, natječaja i drugih dokumenata socijalni partneri moraju postići suglasje.
  5. U slučaju ne zadržavanja djelatnosti u svim brodogradilištima sukladno točci 2. ovih Zaključaka predstavnici SMH više neće sudjelovati u aktivnostima u svezi restrukturiranja i privatizacije brodogradilišta, a u brodogradilištima će se organizirati industrijske akcije sukladno rezultatima provedene ankete iz srpnja 2008. godine.

Predsjednik
Ivo Marjanović

 

OSTALE NOVOSTI