Loading...
Vijesti

STEČAJ I ZATVARANJE „BRODOTROGIRA“!?

Zagreb, 23. travnja 2008. – Zgroženi viješću o najavi „stečaja i zatvaranja „Brodotrogira“, objavljenoj u središnjem dnevniku HTV-a 22. travnja, Sindikat metalaca Hrvatske na današnjoj je konferenciji za novinare pozvao potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca da u što kraćem roku sazove Vladino Povjerenstvo za restrukturiranje hrvatske brodogradnje i kaže što se događa.
Neprihvatljivo je da se sindikate uvjerava kako je stav Vlade da će poduprijeti sva hrvatska brodogradilišta i kako nijedno ne namjerava zatvoriti, a potom ih se bombardira takvim špekulacijama.
Nejasno je kako je moguće kalkulirati o gašenju bilo kojega brodogradilišta prije nego što su dorađeni programi restrukturiranja prezentirani Vladi RH i poslani Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja i Europskoj komisiji.
– Je li to politička odluka i čija? – upitao se predsjednik SMH Ivo Marjanović, poručivši kako se nitko ne smije igrati sa sudbinom 1200 radnika „Brodotrogira“ i 500 kooperanata. Ne može se raspravljati o radnicima, a da njih i njihove predstavnike – sindikate nitko ništa ne pita, zaključio je.
Dopredsjednik SMH Vedran Dragičević ocijenio je kako je odaslana vijest zlonamjerna, jer se njome testiraju sindikati jesu li spremni dopustiti zatvaranje brodogradilišta.
– Nismo! – zaključio je Vedran Dragičević.

OSTALE NOVOSTI