Loading...
Regija VI. - DalmatinskaVijesti

Radnici Željezare Split organizirali su 01.travnja 2009. godine prosvjed u krugu Željezare Split doo, a radi nemogućnosti obavljanja proizvodnje, a 03.04.2009. godine predstavnici sindikata koji djeluju u Željezari Split bili su na sastanku u Hrvatskom fondu za privatizaciju

Radnici Željezare Split se već tri tjedna nalaze na prisilnom godišnjem odmoru. Razlog tome je nemogućnost  obavljanja proizvodnje zbog obustavljanja dostave plina iz razloga neplaćenih računa za potrošeni plin od strane Željezare Split d.o.o. Žiro račun željezare u blokadi je više od 30 dana od strane različitih dobavljača.

Radnicima nije isplaćena plaća za veljaču, a pet mjeseci za radnike nisu uplaćeni doprinosi iz i na plaću tj. nisu izmirene obveze prema mirovinskom i zdravstvenom fondu, te fondu za zapošljavanje.
Dana 03.04.2009. godine održan je sastanak u Hrvatskom fondu za privatizaciju na kojem su osim predstavnika svih sindikata koji djeluju u Željezari Split doo bili nazočni: Vedran Duvnjak –predsjednik HFP, Leo Begović-državni tajnik u MINGORP-u i predstavnik Uprave Michal Konczak. Na sastanku su prezentirani slijedeći zahtjevi sindikata:

  1. Isplata plaće za veljaču do četvrtka  09.04 2009. godine;
  2. Deblokada žiro računa Željezare Split i nastavak proizvodnje odmah;
  3. Žurno preispitivanje kupoprodajnog ugovora između «Zlomrex» grupe i Hrvatskog fonda za privatizaciju,  te raskidanje istog na štetu vlasnika iz Poljske.

OSTALE NOVOSTI