Loading...
Vijesti

Dana 20.05.2009. godine održana je 12. Sjednica Glavnog odbora SMH

          Na sjednici je prije početka rada data potpora radnicima Željezare Split koji su stupili u štrajk glađu, te tako željeli upozoriti Vladu RH, nadležno ministarstvo i Hrvatski fond za privatizaciju na neodrživo gospodarsko stanje u Željezari. Na sjednici su donijete nove odluke o izvještavanju i dostavi podataka u SMH. Temeljem te odluke regionalni povjerenici su obvezni, a temeljem podataka i informacija glavnih povjerenika, dostavljati podatke o učlanjenim članovima tzv. „došli „ i „otišli“ članovi iz SMH. Također su obvezni dva puta godišnje dostavljati izvješća o radu regionalnih povjerenika koja usvajaju i regionalna povjereništva. Obveza izvještavanja postoji i o sklopljenim kolektivnim ugovorima, aneksima i sl. dokumentima, te o aktivnostima o kojima će javnost biti obaviještena na web stranici SMH.

          Na sjednici su donijete odluke i o pokriću troškova rada v.d.predsjednika, usvojena su Pravila za korištenje prijevoznih sredstava za obavljanje sindikalne aktivnosti, te je imenovana Komisija za novi sustav određivanja plaća zaposlenih u SMH. Također je dogovoreno da će se u lipnju mjesecu 09. konačno sastati već izabrana Komisija za izradu sustava nagrađivanja sindikalnih povjerenika.Radi propisane potrebe dostave izvještaja o prihodima i rashodima SMH i njegovih organizacijskih dijelova na razini regija će se za pomoć glavnim povjerenicima pri tom poslu organizirati računovodstveni servisi.

 
           I na kraju, Glavni odbor je po propisanom postupku za v.d. dopredsjednika izabrao Mladena Novosela, regionalnog povjerenika V. sindikalne regije, područni povjerenik u Uredu SSSH Bjelovarsko-bilogorske županije  i predsjednika Odbora zaštite na radu u SMH.

 

 

 

 

 

 

 

OSTALE NOVOSTI