Loading...
Vijesti

U FERRO PREIS – Čakovec USPRKOS RECESIJI SAGRAĐENA JE NOVA HALA

U tvrtki Ferro Preis – Čakovec koja je sastavni dio kompanije PREIS & CO – Austrija sagrađena je nova hala, te se ovih dana montira oprema za lijevanje cijevi od sivog lijevanog željeza do promjera 300mm, te dužina do 3000 mm. Ovaj proizvod je prvi takav u Hrvatskoj, te će u novoj hali tvrtka zapošljavati dodatnih 30 radnika što je za ova recesijska vremena izuzetno važno.
Vrijednost cjelokupne investicije iznosi oko 1.6 milijuna eura ,  a ista donosi automatiziranu proizvodnju gdje će svake dvije minute biti proizveden gotov proizvod,  naravno što ovisi i o njegovoj dimenziji. To je potvrdio i direktor Harald Steuff.
Godišnji kapacitet proizvodnje ove linije biti će oko 3000 tona cijevi, te će iste biti izvezene u zemlje Jugoistočne Europe , Njemačku , Austriju i Baltičke zemlje.

Sadašnje stanje u tvrtki je stabilno, plaće se isplaćuju redovito kao i sva ostala prava zaposlenih koja su definirana kolektivnim ugovorom tvrtke, koji se u potpunosti poštuje i primjenjuje u praksi što je potvrdio i glavni sindikalni povjerenik Milivoj Preložnjak.
Proizvodnja će započeti krajem mjeseca lipnja 2009. najprije probna, u jednoj smjeni, a zatim nastavak u tri smjene.
Sindikat metalaca Hrvatske uz dobrodošlicu ulagačima želi više ovakvih novih proizvoda, programa i proizvodnji u Hrvatskoj.

Branko Knez

OSTALE NOVOSTI