Loading...
Vijesti

Potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji – Izaslanstvo Sindikata metalaca Hrvatske u radnom posjetu NSZ-u Aluminija Mostar

Predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija Milenko Marić potpisao je danas (utorak, 18. kolovoza 2009. godine) u prostorijama Aluminija d.d. Mostar Sporazum o međusobnoj suradnji s predsjednikom Sindikata metalaca Hrvatske Vedranom Dragičevićem. Prema Dragičevićem riječima, taj je dokument samo formaliziranje dugogodišnje valjane suradnje. Dio je to procesa okrupnjivanja sindikalnih organizacija u proizvodnji, koji je na djelu u regiji, a u što je značajno uključen i TLM Šibenik koji, odnosno putom njega Vlada RH, baštini čak 12 posto vlasničkoga udjela u Aluminiju d.d. Mostar.

– Iznimno podupiremo korektne odnose koje aluminijev sindikat ostvaruje s Upravom mostarske tvornice, a mi im se i ovim putom stavljamo na raspolaganje u svemu što bi im pomoglo pri otklanjanju eventualnih poteškoća u suradnji s tvrtkama u Republici Hrvatskoj, ali i šire, s obzirom na to da smo odavna nadrasli nacionalne granice – kazao je Dragičević, ponudivši suradnju u procesima izobrazbe sindikalnih povjerenika, kao i u procesima povezivanja aluminijeva sindikata s Europskim savezom sindikata metalaca.
Ivan Svraka, član Glavnoga odbora Sindikata metalaca Hrvatske, domeće kako naporno rade na procesu povezivanja sindikata metalaca, energetike i drugih industrija u Hrvatskoj, dok je dugoročni cilj povezivati sindikate na svjetskoj razini i tako čuvati cijenu rada i radna mjesta.

Milenko Marić je, u ime NSZ-a Aluminija, poručio kako će Mostarcima produbljivanje suradnje s iskusnim i jednim od najutjecajnijih sindikata u Hrvatskoj pomoći u nastojanju da Aluminij d.d. Mostar dosegne razine zapadnih razvijenih zemalja, kako u zadovoljstvu radnika tako i, u tijesnoj suradnji s Upravom, općim uvjetima djelovanja u okružju koje nudi BiH, a koje traže razvitak i nadgradnju.
Dragičević i Svraka obišli su krug Tvornice, a ugostili su ih i direktor Aluminija Ivo Lasić, kao i izvršni direktor za kadrovske, pravne i zajedničke poslove Ivo Bradvica. Lasić i Bradvica su blagonaklono prihvatili potpisivanje spomenutoga ugovora i pozvali goste iz Hrvatske na dodatno širenje postojećih oblika suradnje.
Treba podsjetiti kako je Sindikat metalaca Hrvatske nositeljem radionica i konferencija metalaca višenarodnih tvrtki iz šire regije, dok će sljedeći takov skup biti održan upravo u BiH, i to 2011. godine.

Ured za odnose s javnošću

OSTALE NOVOSTI