Loading...
Vijesti

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor primila je predsjednike gospodarskih sindikata udruženih u SSSH na njihov zahtjev

Vedran Dragičević, v.d. predsjednika SMH bio je na sastanku u Vladi RH koji je vodila gospođa Jadranka Kosor, predsjednica Vlade. Govorio o problemima u kojima su se našle tvrtke u metalskoj industriji, a radnici su članovi SMH. Posebno je naglasio problem Željezare Split čije sindikalno vodstvo je danas započelo štrajk glađu do ispunjenja zahtjeva.

U nastavku slijedi Priopćenje za javnost poslano iz Vlade RH.

_____________________

     VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Ured za odnose s javnošću   
 Trg Sv. Marka 2, Zagrebtel. 4569 239
fax 6303 022
www.vlada.hr
 

Priopćenje za javnost

 

2009/

24. kolovoza 2009.

Predsjednica Vlade s predstavnicima industrijskih sindikata

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas, u Banskim dvorima, s predstavnicima industrijskih sindikata udruženih u SSSH. Sastanku su nazočili i resorni ministri gospodarstva, rada i poduzetništva, poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Na sastanku su razmatrana aktualna gospodarska pitanja a posebno problematika smanjivanja poslovnih aktivnosti, isplate plaća, nelikvidnosti, prijedlozi mjera potpora domaćoj proizvodnji te prisutne teškoće kao i poduzete aktivnosti na rješavanju uvjeta proizvodnje u pojedinim trgovačkim društvima. Pored toga, razmatrana su i druga pitanja iz djelokruga interesa sindikata te je predloženo da Vlada RH ubrza donošenje zakona o reprezentativnosti i određivanju modela podjele sindikalne imovine.

Ocijenjeno je potrebnim u uvjetima krize intenzivirati zajedničke aktivnosti socijalnih partnera koje će doprinijeti uspješnom prevladavanju prisutnih problema te zapošljavanju radnika i osiguranju isplate plaća.

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor predložila je uspostavu zajedničke koordinacije za gospodarstvo koju će činiti državni tajnici i predstavnici sindikata a u okviru koje će se redovito razmatrati i usklađivati aktivnosti usmjerene ka rješavanju pojedinačnih i globalnih pitanja iz područja prerađivačke industrije.

OSTALE NOVOSTI