Loading...
Vijesti

Predsjednica Vlade s predstavnicima Sindikata metalaca Hrvatske

Zagreb, 15. listopada 2009. – Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predstavnicima Sindikata metalaca Hrvatske i sindikalnim povjerenicima u brodogradilištima Brodosplit, 3. Maj, Uljanik i Brodotrogir.
Predstavnici sindikata (Vedran Dragičević, v.d. predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske, regionalni povjerenik primorsko-goranske regija Branko Kužet, sindikalni povjerenici u brodogradilištima: Joško Franić – Brodosplit, Željko Kapa (zamjenik povjerenika) – Brodotrogir, Juraj Šoljić – «3.maj» i Đino Šverko – Uljanik) upoznali su predsjednicu Vlade Kosor sa zahtjevima te su predali peticiju kojom traže očuvanje hrvatske brodogradnje.

 

PETICIJA za očuvanje hrvatske brodogradnje (PDF dokument)

  

Predsjednica Vlade Kosor pokazala je puno razumijevanje za zahtjeve sindikata i radnika te je naglasila da će Vlada Republike Hrvatske učiniti sve potrebne napore u izuzetno složenim gospodarskim uvjetima kako bi osigurala daljnji nastavak proizvodnje do završetka procesa privatizacije brodogradilišta.
Istodobno, Vlada RH nastavlja daljnje konzultacije i pripreme za provedbu drugog kruga natječaja za privatizaciju brodogradilišta, a sa svrhom uspješnog završetka tog procesa.
Predstavnici sindikata upoznati su i s financijskim obvezama, odnosno potporama i jamstvima koje je hrvatska Vlada osigurala za održanje poslovnih procesa u brodogradilištima kao i sa stajalištima Europske komisije u pogledu osiguranja potrebnim uvjeta za tržišno natjecanje i neovisnost brodogradilišta o državnim potporama.
Predstavnici sindikata podržali su napore Vlade RH usmjerene na prevladavanje gospodarskih teškoća a u sklopu toga i daljnje aktivnosti i mjere u vezi hrvatske brodogradnje.

GALERIJA SLIKA

OSTALE NOVOSTI