- SINDIKAT METALACA HRVATSKE – INDUSTRIJSKI SINDIKAT - https://www.smh.hr -

Predsjednica Vlade s predstavnicima Sindikata metalaca Hrvatske

Zagreb, 15. listopada 2009. – Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predstavnicima Sindikata metalaca Hrvatske i sindikalnim povjerenicima u brodogradilištima Brodosplit, 3. Maj, Uljanik i Brodotrogir.
Predstavnici sindikata (Vedran Dragičević, v.d. predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske, regionalni povjerenik primorsko-goranske regija Branko Kužet, sindikalni povjerenici u brodogradilištima: Joško Franić – Brodosplit, Željko Kapa (zamjenik povjerenika) – Brodotrogir, Juraj Šoljić – «3.maj» i Đino Šverko – Uljanik) upoznali su predsjednicu Vlade Kosor sa zahtjevima te su predali peticiju kojom traže očuvanje hrvatske brodogradnje.

 

PETICIJA za očuvanje hrvatske brodogradnje (PDF dokument) [1]

  

Predsjednica Vlade Kosor pokazala je puno razumijevanje za zahtjeve sindikata i radnika te je naglasila da će Vlada Republike Hrvatske učiniti sve potrebne napore u izuzetno složenim gospodarskim uvjetima kako bi osigurala daljnji nastavak proizvodnje do završetka procesa privatizacije brodogradilišta.
Istodobno, Vlada RH nastavlja daljnje konzultacije i pripreme za provedbu drugog kruga natječaja za privatizaciju brodogradilišta, a sa svrhom uspješnog završetka tog procesa.
Predstavnici sindikata upoznati su i s financijskim obvezama, odnosno potporama i jamstvima koje je hrvatska Vlada osigurala za održanje poslovnih procesa u brodogradilištima kao i sa stajalištima Europske komisije u pogledu osiguranja potrebnim uvjeta za tržišno natjecanje i neovisnost brodogradilišta o državnim potporama.
Predstavnici sindikata podržali su napore Vlade RH usmjerene na prevladavanje gospodarskih teškoća a u sklopu toga i daljnje aktivnosti i mjere u vezi hrvatske brodogradnje.

GALERIJA SLIKA