Loading...
Vijesti

Međunarodna sindikalna potpora brodograditeljima

Zagreb, 27. listopada 2009.-Tijekom današnjeg razgovora s Vedranom Dragičevićem, v.d. predsjednikom Sindikata metalaca Hrvatske, glavni tajnik Europske federacije metalaca Peter Scherrer podržao je sve sindikalne aktivnosti koje Sindikat metalaca Hrvatske poduzima prema Vladi za opstojnost hrvatskih brodogradilišta.
Naglasio je kako u svim europskim zemljama, koje imaju brodograđevnu industriju, postoje problemi i kriza, a u Hrvatskoj ta je situacija specifična. Ponajprije stoga što je hrvatska brodogradnja temelj metalske industrije Hrvatske i njezino upropaštavanje povlači za sobom i propast oko 2000 drugih malih poduzeća koja zapošljavaju oko 40 000 radnika.

Scherrer je podržao hrvatske metalce u njihovim zahtjevima  prema Vladi za donošenjem plana industrijskog razvitka Hrvatske i vođenjem aktivne industrijske politike, te pokušajima zaštite brodogradnje koja ima učinak na cijelo hrvatsko gospodarstvo. Europska federacija metalaca založit će se da se glas hrvatskih metalaca jasnije čuje u Bruxellesu, u Europskoj komisiji i Europskom parlamentu, jer hrvatska brodogradnja ključna je industrija ne samo za Hrvatsku, nego i Europu!

 

Priopćenje za novine (PDF dokument)

Press release (PDF Document)

OSTALE NOVOSTI