Loading...
Vijesti

PODRŠKA EUROPE ZA BRODOGRADNJU

Fellesforbundet je najveći norveški sindikat u javnome sektoru. Brodogradnja je važna djelatnost i za mnoge naše članove, a i mi se približavamo datumu kada bi mnoga naša brodogradilišta mogla imati praznu knjigu narudžbi.

Upravo samo primili ovo, prvo, pismo potpore od Norvežana upućeno nakon što je EMF, tj. Kolega Peter Scherrer, pozvao sve članice EMF-a da izraze potporu SMH pri rješavanju pitanja brodogradnje.

Prijevod norveškog dopisa.

 

 

 Poštovani,

Fellesforbundet je najveći norveški sindikat u javnome sektoru. Brodogradnja je važna djelatnost i za mnoge naše članove, a i mi se približavamo datumu kada bi mnoga naša brodogradilišta mogla imati praznu knjigu narudžbi. Pregovaramo s norveškim vlastima i poslodavcima kako bi pronašli instrumente u okviru propisa EU koji bi mogli pomoći našim članovima i brodogradilištima tijekom razdoblja smanjene aktivnosti za koje se nadamo da neće biti dugotrajno. Pri tome uvijek imamo na umu da je brodogradnja međunarodna djelatnost u kojoj međunarodni radnici moraju nastupati zajedno u borbi protiv potkopavanja plaća i socijalnih doprinosa i borbi za održivu industriju orijentiranu prema budućnosti s kvalitetnim radnim mjestima.
Stoga podržavamo vaš zahtjev prema hrvatskoj Vladi za usvajanjem plana industrijskog razvoja Hrvatske i primjenom aktivne industrijske politike. To su isti zahtjevi koje i mi upućujemo norveškoj vladi, a to su opravdani zahtjevi.

Srdačan pozdrav,

Fellesforbundet

Arve Bakke
predsjednik

OSTALE NOVOSTI