Loading...
Vijesti

Direktor, stranac, napustio Hrvatsku u petoj brzini!

Direktor INAS-LAG-a, tvrtke u vlasništvu strane kompanije, napustio je Hrvatsku a za svog nasljednika postavio je „domaćeg“ direktora sa zadatkom da rasproda strojeve a radnike preda Državi na skrb.

Nakon provedene zakonske procedure mirenja, a zbog neisplate plaće za kolovoz 2009. godine, članovi Sindikata metalaca hrvatske,u Sindikalnoj podružnici INAS-LAG d.o.o. otpočeli su štrajk kojim nastoje ostvariti svoje zarađene plaće.

Ovo nije prvo kašnjenje plaća, kasnile su i za svibanj, lipanj srpanj…


Direktor Inas-LAG-a Zdravko Biljak i regionalni
povjerenik
SMH Josip Juričić štrajkačima       Snimila: J.M.Š.

Članovi sindikata i svi zaposleni  iskazivali su razumijevanje za poteškoće poslodavca, ali sada ih je, spoznaja da poslodavac namjerava otpustiti većinu zaposlenih a NC strojeve preseliti u svoje pogone izvan Republike Hrvatske, natjerala da ustanu u obranu svojih interesa i prava na rad. Naime,

tvornica alatnih strojeva Inas-Lag d.o.o. je srednje veliko društvo u privatnom vlasništvu. Društvo ima dugu tradiciju u proizvodnji strojeva za obradu metala skidanjem strugotine. Temeljem vlastitog razvoja proizvodimo numerički upravljane glodalice i glodačke centre, tokarilice i tokarske centre, te specijalne viševretene glave, u području srednje i visoke tehnologije. Strani vlasnik sve to želi izmjestiti iz Republike Hrvatske.                            P.Đ.

Jedan od „željenih“ CNC strojeva                  Snimio:Josip J.

 Glavni sindikalni povjerenik INAS-LAG-a Ivica Čižmek              Snimio: Josip J.

OSTALE NOVOSTI