Loading...
Vijesti

Izvještaj sa pod-regionalnog osposobljavanja predavača

predsjednica Ženske sekcije SSSH sudjelovala sam u programu osposobljavanja za predavače zajedno sa kolegom Jurajem Šoljić iz Sindikata metalaca Hrvatske koji se održao od 10- 12. prosinca 2009, Budimpešta, Mađarska.

Program osposobljavanja obuhvaćao je rad po priručniku koji je pripremljen u okviru projekta Međunarodne organizacije rada i Međunarodne sindikalne organizacije ITUC « Diskriminacija žena na radnom mjestu» u srednjoj i istočnoj Europi i zajednici nezavisnih država, podržanog od flamanske vlade Belgije.

Partneri na projektu su također i članice Ženske mreže ITUC- PERC-a za srednju i istočnu Europu i Zajednicu novih država.

Edukacija trenera, kroz različite sadržaje iz priručnika ima za cilj: podići razinu svijesti o tome da je diskriminacija općenito sindikalni problem, stjecanje znanja o različitim oblicima diskriminacije na tržištu rada s posebnim naglaskom na rodnoj diskriminaciji, shvaćanje da sindikati trebaju započeti promjene od sebe samih, te ojačati izgradnju kapaciteta sindikalnih organizacija o ne diskriminiranju i konceptu rodne ravnopravnosti  na radnome mjestu te o tome kako se baviti takvim slučajevima.

Dodatni cilj treninga osposobljavanja je i uspostavljanje suradnje s nevladinim organizacijama ili udrugama koje zastupaju etničke manjine, starije osobe, radnike homoseksualce ili ostale ranjive skupine. 

Izvještaj pripremila
Predsjednica Ženske sekcije SSSH
Božica Žilić

GALERIJA SLIKA

 

OSTALE NOVOSTI