Loading...
Vijesti

Koncert potpore opstanku brodogradilišta

Split, 30. prosinca 2009. (Hina) – Na Bačvicama u Splitu sinoć je pod šatorom održan koncert potpore, kako je rečeno, opstanku brodogradilišta u Splitu i Trogiru i svih brodogradilišta u Hrvatskoj.

Koncert je priredila Brodosplitova podružnica Sindikata metalaca Hrvatske, a nastupili su mladi splitski glazbenici iz, kako je rečeno, “škverskih obitelji”.

Ulaznice su stajale jednu kunu, čime se, objasnili su organizatori koncerta, željelo na simboličan način upozoriti na nisku prodajnu cijenu hrvatskih brodogradilišta. Prikupljen novac s večerašnjeg koncerta organizatori su odlučili doznačiti u državni proračun da bi, kako su rekli, “vratili barem dio sredstava koja su brodogradilišta isisala svih ovih godina”.
Obrativši se nazočnima na koncertu, većinom mladima, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević kratko je rekao kako će se u idućoj godini nastaviti borba za opstanak hrvatskih brodogradilišta i radnih mjesta u njima.
U izjavi novinarima Dragičević je rekao kako je 2010. “prijelomna za sva hrvatska brodogradilišta”. Odgovarajući na novinarska pitanja kazao je kako je razumljivo što je vlada odlučila dva mjeseca odgoditi raspisivanje natječaja za drugi krug privatizacije hrvatskih brodogradilišta, koji je bio najavljivan za početak siječnja 2010. “Dvomjesečno produljenje roka omogućit će onima koje zanima privatizaciju da ispitaju stanje u brodogradilištima i vide dokumente kako bi znali u što ulažu”, kazao je Dragičević. Po njegovim riječima vlada treba biti spremna za spašavanje brodogradilišta ne bude li u drugom privatizacijskom krugu kupaca.

U vezi s tim Dragičević je dodao kako mu je poznato da Vlada priprema “neke pričuvne planove, koji nisu stečaj i zatvaranje brodogradilišta”, a to znači, rekao je, da se 2010. može dogoditi “i lijepa stvar” s brodogradilištima.

 

 
 

OSTALE NOVOSTI