Loading...
Vijesti

Regionalni sastanci SMH

Zagreb, 21. siječnja 2010.-Sindikat metalaca Hrvatske počeo je s održavanjem regionalnih sastanaka na kojima se raspravlja o modelu udruživanja Sindikata metalaca Hrvatske i Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske, kako bi se na zajedničkoj sjednici glavnih odbora SMH i EKN-a donijela zajednička odluka o udruživanju. Do sada su održani sastanci: 19. siječnja u Slavonskom Brodu, 20. siječnja u Sisku i 21. siječnja u Zagrebu. U petak, 22. siječnja, održat će se sastanak s povjerenicima Dalmatinske regije u Splitu, a istoga dana i u Bjelovaru za područje V. regije  (Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska i Virovitičko-podravska županija).
Na tim sastancima sudjeluju v.d. predsjednika SMH Vedran Dragičević , njegovi pomoćnici za ekonomske odnosno pravne poslove Vesna Mlinarić i Davor Šmuljić, zatim drugi stručni suradnici u SMH i Ivo Marjanović, dopredsjednik Konfederacije SMH i EKN.

Na sastancima s čelništvom SMH raspravlja se i o provedbi odluke o izbornim aktivnostima u sindikalnim podružnicama, koje počinju 1. veljače i traju do 1. travnja ove godine, zatim o izmjenama u novome Zakonu o radu, te o sadržaju mogućih izmjena u kolektivnim ugovorima prema ZOR-u.

 

 
 

OSTALE NOVOSTI