Loading...
Vijesti

U 3. maju na rubu egzistencije!

Zagreb, 15. veljače 2010.-Vedran Dragičević, v.d. predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske, zatražio je pomoć premijerke Jadranke Kosor u rješavanju problema  oko 4000 zaposlenih u Brodograđevnoj industriji «3.maj» Rijeka. U upućenom pismu predložio je premijerki da u roku pet dana organizira zajednički sastanak predstavnika Vlade, Uprave, Nadzornog odbora i Sindikata, kako bi pokušali zajednički pronaći izlaz iz postojećeg stanja.
Ne samo što je neizvjesna egzistencija zaposlenih radnika i njihovih obitelji, nego i kooperanata i dobavljača. Problem je u nemogućnosti naplate potraživanja za izvršene poslove na brodovima proizvedenim  za domaćega brodara, zbog čega je neizvjesna  isplata plaće za siječanj.

            -Kako ne bi došlo do sindikalnih akcija, uključivo i štrajka za koji su pripremljene sve potrebne odluke, predlažemo da Vlada RH do 21. veljače 2010. godine izda jamstva za drugu tranšu kredita za gradnju četvrtoga broda za domaće brodare, sukladno odluci Vlade od 22. listopada 2009. godine, kako bi se što prije isplatila plaća za siječanj, otklonio zastoj u proizvodnji, te naručili materijal i oprema, te nastavilo s proizvodnim procesom uz što manje gubitka u vrijeme otvorenoga natječaja za privatizaciju ovoga brodogradilišta- piše, među ostalim, u pismu Vedrana Dragičevića upućenog Jadranki Kosor.

OSTALE NOVOSTI