Loading...
Vijesti

Stečaj ne dolazi u obzir!

Rijeka, 17. veljače 2010. -Na ulice neće izaći samo radnici 3.maja nego i njihove obitelji i kooperanti, dići će se i Split i Trogir i svi metalci ako Vlada u partnerstvu s nama ne osigura financiranje do kraja procesa privatizacije – poručio je Vedran Dragičević, v.d. predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci.
Članovi Sindikata metalaca Hrvatske u 3.maju najavili su oštre sindikalne akcije ako do 22. veljače ne budu pozvani na zajednički sastanak Vlade, Nadzornog odbora i uprave na kojem bi dogovorili rješavanje gorućih problema škvera u kojemu su radnici bez plaća i materijala za rad, uprava bez mandata, a sve to s privatizacijom pred vratima.
 – Situacija je ista kao i prije četiri mjeseca kad smo prosvjedom i peticijom izborili svoje zarađene plaće i jamstva za kredit koji je omogućio nastavak proizvodnje – rekao je  sindikalni povjerenik SMH  u škveru Juraj Šoljić.
Podsjetio je da se Vlada obvezala pratiti brodogradnju do okončanja privatizacije te zatražio da poštuju svoju odluko o kreditu za gradnju domaćih novogradnji i potpišu jamstvo za drugu tranšu kredita od 52,5 milijuna dolara jer bez tog novca u škveru će sve stati.
– Radnicima je dosta svega, ne bude li sastanka i dogovora iskoristit ćemo sve metode sindikalne borbe, uključujući štrajk i prosvjede na ulicama grada, a nije isključen i građanski neposluh – najavio je Šoljić.

Regionalni povjerenik SMH  Branko Kužet i v. d.predsjednika SMH Vedran Dragičević bili su još oštriji od Šoljića poručujući da stečaj ne dolazi u obzir i da neće dopustiti političko nasilje nad brodogradnjom jer “ako padne 3.maj, past će svi”.

OSTALE NOVOSTI