Loading...
Vijesti

Prosvjed u 3. maju

Zagreb, 25. veljače 2010. (Hina) – U krugu Brodogradilišta “3. maj” danas je održan prosvjed radnika brodogradilišta u organizaciji dvaju sindikata s kojeg je upozoreno na neodrživost sadašnjeg stanja u “3. maju”.
Glavni sindikalni povjerenik podružnice Sindikata metalaca Hrvatske Juraj Šoljić na tom je prosvjedu, uz ostalo, od Vlade zatražio jamstvo za kredit za gradnju tankera za domaće naručitelje te što hitnije imenovanje članova Uprave koja će zamijeniti sadašnje vršitelje dužnosti. Također je u ime sindikata zatražio isplatu plaća za siječanj te vraćanje na posao radnika na čekanju.
Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da Vlada razmatra zahtjeve iz riječkog brodogradilišta “3. maj” za državna jamstva te najavila kako bi Vlada odluku mogla donijeti idući tjedan.
“Razmatramo tu mogućnost i na sljedećoj sjednici Vlade, sljedeći tjedan očekujem da bi mogli donijeti konačnu odluku”, kazala je Kosor na današnjoj sjednici Vlade osvrćući se na zahtjeve iz tog brodogradilišta za državnim jamstvima. Premijerka Kosor podsjetila je i kako traje drugi krug za privatizaciju brodogradilišta i pozvala sve koji imaju interesa da se upoznaju s uvjetima natječaja. Uz želju, kaže Kosor, “svih nas da natječaj apsolutno uspije”.

OSTALE NOVOSTI