Loading...
Vijesti

Potpisan kolektivni ugovor u poduzeću OMCO – CROATIA, Hum na Sutli

U petak 19. 03. 2010. godine u poduzeću OMCO – CROATIA potpisan je kolektivni ugovor poduzeća, što se desilo nakon dužih i iscrpnih pregovora. Uprava društva i sindikat su se složili da najniža osnovica za koeficijent 1 bude 3.000.00 kuna plus fiksni dodatak plaći od 500.00 kuna, isto tako dogovoreni su dodaci na plaću ( minuli rad , uvjete rada, rad noću , prekovremeni rad itd. ), te sve ostale isplate radnicima ( božićnica , regres, uskrsnica, dar u naravi, jubilarne nagrade, pokloni djeci, prijevoz na posao i s posla ), dogovorene su u visini neoporezivih iznosa pravilnika Ministarstva financija RH.
Također je dogovorena isplata otpremnine u visini 1 bruto plaće po godini staža, kao i otpremnine zbog odlaska u mirovinu u visini neoporezivog iznosa.
Valja naglasiti da se vodilo računa i o učenicima i studentima i njihovim nagradama koje su također dogovorene maksimalno u visini neoporezivog iznosa, kao i o pravima sindikata i sindikalnih predstavnika gdje povjerenik ostvaruje pravo na 4 sata tjedno za rad u sindikatu i 7 dana godišnje za sastanke i osposobljavanje.
Uz naprijed navedeno dogovoren je i imunitet od otkaza za povjerenika sindikata u mandatu te nakon mandata u trajanju od 2 godine.
Potpisnici kolektivnog ugovor su direktor Darko Ranogajec, glavni sindikalni povjerenik Miljenko Auguštin i regionalni povjerenik SMH regije IV Branko Knez

Ovaj potpisani kolektivni ugovor dodatno je utvrdio partnerske odnose uprave i sindikata koji su i do sada bili prisutni, na dobrobit i sigurnost članova sindikata metalaca u poduzeću  i stabilnost samog poduzeća OMCO – CROATIA.

OSTALE NOVOSTI