Loading...
Vijesti

Leonid Čimbur – novi glavni sindikalni povjerenik Sindikalne podružnice SMH u trgovačkom društvu SELK d.d.

Skupština je održana 24.ožujka 2010.godine uz nazočnost 74 od 106 delegata redovite Izborne skupštine sindikalne podružnice izabranih u svim dijelovima društva Selk d.d..

Delegati su većinom glasova usvojili sva izviješća koja su Skupštini podnijeta na usvajanje. Izabrano je novo Povjereništvo i Nadzorni odbor Podružnice.

Delegatima Skupštine obratili su se:
Vedran Dragičević, v.d. predsjednik SMH koji je pohvalio rad skupštine te napomenuo važnost sklopljenog kolektivnog ugovora koji će ulaskom u EU biti glavni dokument zaštite radnika. Kolektivnim ugovorom u Selk-u je  povećana plaća što je rijetkost u ovoj recesijskoj godini.
Također, je upoznao skup o pripremi izmjena Zakona o radu vezanih za pomicanje dobne granice za mirovinu. Na kraju se zahvalio kolegici Đurđi Mihalčik na suradnji a kolegi Leonidu Čimburu čestitao na izboru.
Direktor Selka d.d. g. Ivan Brkić također se je obratio prisutnima te kao prvo zahvalio se starom rukovodstvu s kojim je imao dobru suradnju, a novom rukovodstvu čestitao na izboru. Napomenuo je da je sretan što je u godini recesije sklopljen kolektivni ugovor kojim su povećane plaće. Ukratko je ispričao razvoji put Selka d.d. od početne suradnje S+M do novog partnera Epcos-TDK. Direktor je također izvjestio prisutne da u ovoj godini očekuje vrlo tešku situaciju ali se radnici ne trebaju brinuti jer imaju siguran posao i plaća a time I budućnost.

Darko Idžaković, županijski povjerenih SSSH se također kratko obratio skupu te se zahvalio kolegici Mihalčik na vrlo uspješnoj suradnji a kolegi Čimburu čestitao na izboru. I kolega Dragutin Vuljanić, regionalni povjerenik SMH Sisačko-moslavačko-karlovačke regije zahvalio je kolegici Mihalčik na suradnji, a kolegi Leonidu Čimburu, izabranim sindikalnim povjerenicima i Nadzornom odboru čestitao na izboru.

 

 

 
 

OSTALE NOVOSTI