Loading...
Vijesti

6. redovita Izborna skupština SMH podružnice Brodosplit

Split 12.04.2010. g. u Brodosplitu je održana 6. redovita Izborna skupština Sindikata metalaca Hrvatske-podružnice Brodosplit, na kojoj je jednoglasno za Glavnog sindikalnog povjerenika za naredni mandatni period 2010.-2014. g. izabran Joško Franić dipl.ing.

Izbornoj skupštini su prethodili, kako je i propisano Statutom SMH, izbori u 16 sindikalnim skupinama SMH-Brodosplit u kojima su izabrani povjerenici skupina.
Gosti na Skupštini su bili v.d. predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević, v.d. regionalnog povjerenika Slavko Bilota, zamjenik regionalnog povjerenika Ivan Svraka, tajnik udruge DDK-Brodosplit Ratomir Delić i predsjednica umirovljenika Splita Asja Tomin. Kao gosti na Skupštini su pozvani članovi Uprave društva, koji se međutim nisu odazvali, a ni opravdali svoj nedolazak, dok se tajnik UVDR-Brodosplit Goran Kosor ispričao budući je bio odsutan.
Izvještaj o radu Povjereništva prisutnim članovima Skupštine je obrazložio glavni sindikalni povjerenik Joško Franić, obrazložio je sindikalne akcije koje su provedene u prethodnom mandatu. Osobito se osvrnuo na Peticiju za spas brodogradilišta i na «Okrugli stol» koji je održan na splitskom FESB-u gdje se po prvi put javno prezentiralo da ako dođe do stečaja brodogradilišta dolazi i do financijskog kraha države.
Glavni sindikalni povjerenik posebno je naglasio da će Sindikat metalaca Hrvatske biti na prvoj crti obrane Brodosplita, a i da će inzistirati na razotkrivanju svih nepravilnosti u poslovanju unatrag 15 godina, čije posljedice danas trpe zaposleni iščekujući neizvjesnu budućnost.
V.d. predsjednika Vedran Dragičević, koji je i sam potekao iz ove sredine, se osvrnuo na predstojeću privatizaciju i nedostatak posla u splitskom škveru, a što je prioritetni zadatak ove Uprave ako se misli spasiti brodogradilište. Naglasio je da hrvatska brodogradnja zna i može opstati, ali što prije treba prekinuti sve vrste kriminala i isisavanja novca iz brodogradilišta.

Na samom kraju je Glavni sindikalni povjerenik zahvalio na izboru i naglasio da nas nitko neće stišavati, jer se radi o našoj koži i da nikome nećemo dati da uništi naš škver.

OSTALE NOVOSTI