16. veljače 2012.

Neizvjesnost produžena do prvog tjedna u ožujku 2012. godine

Na sastanku održanom 15. veljače 2012. godine u Ministarstvu gospodarstva kojega je sazvao prvi potpredsjednik Vlade HR i ministar gospodarstva g. Radimir Čačić, u prisustvu g. Ruđera Friganovića i g. Alena Leverića raspravljalo se o budućnosti hrvatske brodogradnje i načinu rješenja problema privatizacije i restrukturiranja hrvatske brodogradnje a sve skladu sa potpisanim sporazumima sa  Europskom komisijom u Bruxellesu.

SMH-IS ne može kazati da je sa sastankom potpuno zadovoljn  jer nisu riješene osnovne dileme koje muče hrvatske brodograditelje a to je očuvanje radnih mjesta i načina na koji će se provoditi restrukturiranje istih. Ono, pak, sa čime SMH-IS može biti zadovoljan jesu izjave iznesene u javnost a koje je dao prvi potpredsjednik Vlade HR i ministar gospodarstva g. Radimir Čačić da će hrvatska Vlada nadalje podupirati i učiniti sve da očuva hrvatsku brodogradnju.

Dakle, čekati nam je još dva tjedna kad bi većina dilema bilo razriješeno a samim time i ponovljeni stav na današnjem sastanku od predstavnika sindikata da stečaj, po  sadašnjim zakonu za sindikate i radnike brodogradilišta nije prihvatljivo rješenje.

U nadi da će se ova dva tjedna iskoristiti sva pozitivna energija za rješavanje određenih nedoumica, pitanja  SMH-IS će obaviti razgovore sa povjereništvima Sindikata svakog brodogradilišta.

I na : https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/brodogradilista-sigurno-nece-ici-u-stecaj.html

 
Komentari

2 odgovora na Neizvjesnost produžena do prvog tjedna u ožujku 2012. godine