Loading...
Vijesti

U Beogradu održana Konferencija Zaklade „OTTO BRENNER“ pod osnovnim nazivom: „Zajedno sa Europskim sindikatima za socijalnu Europu“,

U Beogradu je 26. i  27. travnja 2012. godine održana 13. Konferencija Zaklade „OTTO BRENNER“ pod osnovnim nazivom: „Zajedno sa Europskim sindikatima za socijalnu Europu“, a za predstavnike sindikata i poslodavaca sa područja srednje i jugoistočne Europe. Teme seminara su bile: „Putovi izlaska iz ekonomske krize / Povećanje zaposlenosti,ekonomski razvoj u srednjeistočnoj i jugoistočnoj Europi“; „Proširenje EU na zapadni Balkan – pogled u ogledalo“; „Perspektive industrijskih odnosa i socijalnog dijaloga u srednjeistočnoj i jugoistočnoj Europi“. Na Konferenciji je bilo prisutno više od 200 sudionika iz država Srednje i Jugoistočne Europe. Uz Zakladu „OTTO BRENNER“ potporu Konferenciji su dali: Zaklada „Friedrich Ebert“, Zaklada Hans Bockler“ te Europski sindikalni institut.  Ispred SMH-IS konferenciji su bili prisutni i sudjelovali u panel raspravi: Vedran Dragičević, predsjednik, koji je govorio o socijalnom dijalogu i iskustvima SMH-IS u tom procesu; Vesna Mlinarić, pomoćnica predsjednika koja je sudjelovala u panel raspravi o zakonima važnim za sindikat sa stajališta radno-pravnog statusa radnika i zaštite standarda, a ispred Hrvatske udruge poslodavac u panel raspravi sudjelovao je Bernard Jakelić, direktor koji je posebno naglasio aktivno sudjelovanje HUP-a u pred pristupnim pregovorima za pristupanje Hrvatske u EU, te prezentirao aktivnosti HUP-a posebno do 01.07.2012. godine.

Konferencija je završila obvezom svim sudionicima i organizacija koje predstavljaju na nastavku izgradnje socijalne Europe.

 

13. Internationale Konferenz der Otto Brenner Stiftung in Kooperation mit der Friedrich-Ebert-Stiftung, Regionalprojekt für Arbeitsbeziehungen und Sozialdialog in SOE, Belgrad, der Hans-Böckler-Stiftung und dem Europäischen Gewerkschaftsinstitut ETUI.

OSTALE NOVOSTI