Loading...
Regija – Središnja HrvatskaRotirajući postoviVijesti

Prvi potpedsjedniče Vlade RH, omogučite nam ESOP programa!

 U Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) dana 02. svibnja 2012. godine, radnici RIZ-Odašiljača ponovno su pokušali dobiti odgovor na pitanja koja su otvorena a to su:

a) zašto dionice RIZ-a i nakon četiri godine od donošenja Odluke Vlade RH nisu ustupljene radnicima RIZ-a za provođenje programa  ESOP-a,

b) zašto se nastoji smijeniti postojeća Uprava koja je postavljena nakon što je prošla jvni natječaj, iza sebe ima zapažene rezultate,

c) zašto se na neprimjeren način mijenja struktura Nadzornog odbora.

Nezadovoljni odgovorima, radnici RIZ-Odašiljača uputili su otvoreno pismo prvom potpredsjedniku Vlade RH i ministru gospodarstva g. Radimiru Čačiću u kojem naglašavaju:

 „ Radnici RIZ-a cijene Vaše napore i napore koje čini Hrvatska Vlada da izvede gospodarstvo iz krize, no kako nedavno imenovanje članova Uprave i članova Nadzornog odbora Društva RIZ-Odašiljači nije na tom tragu, odolučili smo Vam se još jednom obratiti na ovaj način. U razgovoru koji smo mi predstavnici radnika RIZ-a imali u 02.05.2012. godine na sastanku u AUDIO-u s ravnateljam Državnog ureda i AUDIO-a, jasno nam je odgovoreno da niktko od njih nije učestvovao u predlaganju takve odluke Vlade RH već da je Odluka donesena u Ministarstvu gospodarstva.“  Dalje navode´, „Poštovani gospodine, prvi potpredsjedniče Hrvatske Vlade, vjerujemo da prilikom predlaganja Odluke vezane za smjenu članova Uprave društva RIZ-Odašiljači, niste imali saznanja o uspješnom vođenju Društva od strane postojeće Uprave, te se nadamo da će te predložiti OPOZIV predložne Odluke o imenovanju nove Uprave i Nadzornog odbora RIZ-a na zadovoljstvo radnioka RIZ-a i Vlade RH u cilju opstankla, rada i razvoja društva.“

Na sastanku u AUDIO-u, rečeno je da od 700 firmi koje su u vlasništvu AUDIO-a, RIZ spada u društava koje Država želi privatizirati, pa i s tog naslova tražimo konačnu realizaciju radničkog dioničarstav, odnosno Programa RIZ-ESOP-a.

Napominjemo da je Društvo ponovno steklo povjerenje kupaca širom svijeta zahvaljujući naporima Uprave koja se uhodala, koja je osigurala izvozne ugovore za javne televizijske kuće Indije, Južne Koreje, Bangladeša.. Naš proizvodni program je ispred konkurenata iz Francuske, Amerike zahvaljujući trudu mladih inženjera te zahvaljujući napornom radu radnika RIZ-Odašiljaća.

Na kraju, nadamo se za Vaše puno razumijevanje i potporu za potrebe radnika društva RIZ-Odašioljači i ponovno molimo za vaše vrijeme, za sastanak na kojem bi pokušali naći rjršenje za naš RIZ.

 

OSTALE NOVOSTI

3 comments

Comments are closed.