Loading...
Vijesti

Seminar za izabrane sindikalne povjerenike

Zagreb, 27. listopada 2010.-U hotelu „Picok“ u Đurđevcu 28. i 29. listopada 2010. održat će se seminar za izabrane sindikalne povjerenike u podružnicama Sindikata metalaca Hrvatske- Industrijskog sindikata u mandatnome razdoblju 2010.-2014.O temama: što je sindikat, povijest sindikalnog pokreta, sindikalna scena u Hrvatskoj i uloga SMH-IS govorit će Vedran Dragičević, predsjednik SMH-IS-a. Vesna Mlinarić, pomoćnica predsjednika za ekonomska pitanja i tarifnu politiku i Davor Šmuljić, pomoćnik predsjednika za pravna pitanja, govorit će o nekoliko tema: „Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat“-Statut – temeljni akt SMH-IS; Organizacijski ustroj SMH-IS; Način i razina odlučivanja u SMH-IS;Novo učlanjivanje i pridobivanje novih članova;Okrupnjavanje sindikata, integracije s sličnim sindikatima u području, primarno gospodarstva; Sustav financiranja i raspodjela sredstva u SMH-IS; Odnos prema Savezu samostalnih sindikata Hrvatske i Odnos prema međunarodnim sindikalnim udrugama;
Osim toga, tema Vesne Mlinarić prvoga dana seminara su i zadaci sindikata u području tržišta rada i gospodarske i političke prilike u kojima djeluje tržište rada te Kolektivni ugovori i kolektivno pregovaranje, a Davora Šmuljića zaštita na radu ( zakonski okvir djelovanja zaštite na radu; Povjerenik sindikata za zaštitu na radu; Uloga sindikata u području zaštite na radu). Osim toga, Šmuljić će govoriti i o zadacima sindikata u području organiziranja industrijskih akcija.

Drugi dan seminara Vesna Mlinarić obradit će sa sudionicima seminara temu „Sindikat i radničko vijeće“ ( što je radničko vijeće; odnos sindikata i radničkog vijeća).

OSTALE NOVOSTI