Loading...
Regija – Središnja HrvatskaRotirajući postoviVijesti

Održan seminar za glavne sindikalne povjerenike SMH-IS Koordinacije Končar

Trakošćan 14.-17. lipnja 2012. godine.

Seminar je održan o čitavom nizu tema vezanih uz ekonomska i pravna pitanja s kojima se dnevno susreću glavni sindikalni povjerenici u svome radu. Teme seminara su bile: „Financijsko izvještavanje“ o kojoj je govorila Jasminka Belačić iz Končar d.d.; „Mirenje u individualnim i kolektivnim radnim sporovima“ i „Tehnike i vještine u postupku mirenja“ o kojima je govorila i vodila radionice Aida Marijan, Končar d.d.; „Socijalni dijalog u Hrvatskoj“; Ekonomsko-socijalno stanje u Hrvatskoj i Kolektivno pregovaranje u SMH-IS“ o kojima je govorila Vesna Mlinarić, SMH-IS. O „Važnosti i potrebi partnerskih odnosa, te o trenutačnom gospodarskom stanju u Končar d.d. govorila je Marina Kralj Miliša. Na početku rada seminara sudionike je pozdravio i Vedran Dragičević, predsjednik SMH-IS koji je posebno naglasio probleme u ne imanju posla i komentirao Nacrt Zakona o reprezentativnosti koji je Vlada uputila u saborsku proceduru u svjetlu djelovanja sindikata na sindikalnoj sceni  i daljnje moguće sindikalne aktivnosti koje će se voditi ako će to biti potrebno.

Sudionici seminara su bili ispred SMH-IS Josip Juričić, regionalni povjerenik i Davor Šmuljić, pomoćnik predsjednika za pravna pitanja.

Na kraju je za zaključiti da se ovakav oblik rada pokazao više nego dobrim jer su glavni povjerenici dobili informacije o podacima i propisima kako na razini Hrvatske, a koje su mogli aplicirati na stanje u Končar d.d. jer su i za tvrtke u kojima djeluju također dobili niz korisnih informacija. Također je za naglasiti da u tumačenju propisa i njihovoj primjeni nije bilo različitih stavova. Končar d.d. je društveno odgovorna tvrtka koja želi da i predstavnici radnika imaju sve potrebne informacije kako bi se mogao voditi stvaran i u dobroj vjeri socijalni dijalog između radničkih predstavnika i predstavnika uprava kako na razini Končar d.d.-a tako i na razini trgovačkih društava u njegovom sustavu.

 

 

OSTALE NOVOSTI