Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaRotirajući postoviVijesti

Stečaj Brodotrogira ne dolazi u obzir

Otprije je poznat stav Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata vezano za brodogradilište Brodotrogir. Stečaj Brodotrogira ne dolazi u obzir što proizlazi iz niza pregovora i razgovora koje smo, kao SM H-IS, imali sa Vladom RH  koja je, ne jednom, obećala i zagarantirala da brodogradilište Brodotrogir neće ići u stečaj. Posljednja medijska prepucavanja vrlo štete ugovaranju poslova u brodogradilištu i zato ih smatramo zlonamjernim i pogoduju onima koji ne žele provedbu program restrukturiranja koji je usvojen u Brusselesu i podržan strane Sindikata i Vlade RH. Stoga, pregovori koji se danas i sljedećih dana intenzivno vode na temu privatizacije brodogradilišta Brodotrogir idu u smjeru pridržavanja dogovorenih obveza prema Brusselesu i prema  usvojenom Programu restrukturiranja, a što je garancija opstanka Brodotrogira i brodogradnje u njemu. Očekujemo da do kraja sedmog mjeseca bude donesena odluka Vlade RH o privatizaciji Brodotrogira sukladno svemu dogovorenom.

SMH-IS  ne želi sudjelovati u bilo kakovim medijskim kalkulacijama koje ne vode dogovorenom cilju te još jednom ponavljamo da stečaj Brodotrogira ne dolazi u obzir, kao i to da će tisućudvijesto radnika Brodotrogira i dalje graditi brodove. Od Uprave očekujemo da ugovori odmah poslove što već duže vrijeme najavljuje a što je garancija poštivanja Kolektivnog ugovora.

Dopisi: Vlada RH; Javnost;

 

OSTALE NOVOSTI

3 comments
 1. Klara Galzina

  Kolega Šverko!
  Borimo se protiv "vjetrenjača", mi sindikalci, ali me boli što se to prepoznaje od naših radnih kolega tek kada je kriza na vrhuncu, ali nemojmo odustati. Zadaća sindikalca je teška, ponekad neprepoznatljiva, ali nezahvalna. Sindikat je trebao biti agresivniji, puno prije, ali bolje ikad nego nikad.
  Lijep pozdrav iz Slavonskog Broda
  Klara

 2. slavko

  Zahvaljujem kolega Šverko na podršci i normalno da stečaj ne dolazi u obzir.Svatko bi danas znao prodati onaj prekrasan teren ,ali imaju mali problem;tamo su metalci.Jednom sam u šali na jednoj presici novinarima kazao da če sindikat dopustiti gradnju hotela,ali samo uz jedan uvjet a to je da mora imati propeler.U našim nastojanjima očuvanja brodogradnje u Trogiru podupire nas i sam predsjednik RH gosp. Josipovič kojemu smo se pismom obratili i dobili njegovu podršku za očuvanje brodogradnje i radnih mjesta

  Pozdrav iz Brodotrogira gl povjerenik Bilota

 3. šverko

  Naravno da stečaj NE!!!Dovoljno je vidjeti prekrasnu lokaciju pa da bude jasno tko bi sve želio omastiti brk,no alternative brodogradnji nema,može djelom biti i marina,ali da bi ser uopće počelo smatrati neutemeljenim razgovore i nagađanja o stečaju TREBA ugovoriti brod(ove).Podrška kolegama sindikalcima u nastojanjima da se brodogradnja sačuva jer da nema njih tko zna što bi tu već radili bageri…Pozdrav iz Uljanika Šverko,glavni povjerenik SMH-IS

Comments are closed.