Loading...
Regija – Središnja HrvatskaRotirajući postoviVijesti

Ljudi, da li je to moguće?

U TEP d. d. Začretje održan je u četvrtak 28.06.2012. godine skup radnika na kojem su, radi ozbiljnosti problema, iz SMH-IS bili predsjednik Vedran Dragičević, Josip Juričić, regionalni povjerenik za Zagrebačku regiju i Davor Šmuljić, pomoćnik predsjednika za pravna pitanja

 U trgovačkom društvu TEP d.d. u kojem je zaposleno 76 radnika kojima već četiri  mjeseca nije isplaćena plaća, Uprava ne postoji, vlasnik, a ujedno i predsjednik Uprave je na dužem bolovanju, odgovorne osobe za organizaciju posla i proizvodnje u tvornici nema.

Na inicijativu SMH-IS će se sazvati 06.08.2012. godine, Skupština tog trgovačkog društva koja bi trebala izabrati novi Nadzorni odbor, jer dosadašnji ne postoji budući su svi njegovi članovi podnijeli ostavke, i to supruga vlasnika-predsjednica NO-a, sin vlasnika –zamjenik predsjednice NO-a i traći član NO-a.  Članovi SMH-IS i radnici na jučerašnjim razgovorima i skupu radnika tako nisu imali sugovornika sa kojime bi mogli razgovarati o problemima dospjelih, a neisplaćenih zaostalih plaća, kao i o odvijanju proizvodnje i vođenju poslovanja u tom trgovačkom društvu.

Zaključak je skupa radnika, zajedno sa Sindikatom metalaca Hrvatske-Industrijskim sindikatom da se uputi zahtjev svim članovima NO-a kao i članu NO-a koji je čak bio i  prisutan na skupu radnika,  za isplatu plaće barem za ožujak mjesec i to do četvrtka, 05. srpnja 2012. godine. U tom slučaju će radnici odlučiti hoće li nastaviti sa završavanjem poslova koji još postoje u TEP d.d. , u protivnom, jedinstveno je opredjeljenje radnika, da se donese odluka ili o pokretanju stečajnog postupka ili da se preko državnih  institucija iskoriste zakonske mogućnosti (intervencija Trgovačkog suda) kako bi se sačuvala proizvodnja i radna mjesta, te kako bi se osigurao opstanak te tvrtke.

Važno je napomenuti  i činjenicu da je AUDIO vlasnik oko 10% temeljnog kapitala TEP d.d., pa je dogovoreno da će se nastojati, u što kraćem vremenu, obaviti razgovor u AUDIO-u o stanju u toj tvrtki.

Dogovoreno je također  da će se od Trgovačkog suda zatražiti smjena stečajnog upravitelja koji vodi stečaj TEP-Produkt d.o.o. jednog od doo-a u sastavu TEP d.d. –a  koji, po spoznajama radnika, uzima naknadu za posao stečajnog upravitelja koji ne obavlja, jer ne dolazi  u tvrtku i ne komunicira s zaposlenima budući rukovodstva tvrtke nema.  O stanju u tvrtki će biti obaviještene i nadležne institucije u RH.

Na kraju ostaje pitanje, kako je nešto ovakvo u pravnoj državi moguće, jer ako predsjednik Uprave  i većinski vlasnik ne može obavljati posao i voditi tvrtku, da baš nitko nema ovlasti za  vođenje ove gotovo napuštene tvrtke i njenih 76 radnika i njihovih obitelji.?!

OSTALE NOVOSTI