Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaRegija – Središnja HrvatskaRotirajući postoviVijesti

Ministar rada i mirovinskog sustava spreman je ubrzati rješavanje problema RLE-Solin brodogradnje i TEP d.d.-a Sv. Križ Začretje.

Na današnjem sastanu u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava predstavnike SMH-IS i  direktora i vlasnika R.L.E.-Solin brodogradnje, primio je ministar Mirando Mrsić, ujedno i koordinator Vlade RH između sindikata i ministarstava, koji ih je sa interesom i čuđenjem saslušao kad su ga informirali o stanju u ta dva trgovačka društva, a nemalo iznenađenje ministar Mrsić je iskazao što pitanje koncesije za R.L.E.-Solin brodogradnju nije već riješeno. SMH-IS, zbog dvjestotinjak radnih mjesta u R.L.E.-Solin brodogradnji, također je ministru izrazio nezadovoljstvo što se problemi bitni za funkcioniranje društva ne rješavaju brže, jer o brzini rješavanja ovisi između dvjesto i četiristo radnih mjesta.  Ministar je obećao kontaktirati Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i tražiti ubrzavanje rješavanja ovog problema te će organizirati i upriličiti sastanak u Ministarstvu gospodarstva kako bi se koordiniranim aktivnostima ubrzalo rješavanje problema RLE Solin brodogradnje.

Problemi vezani za trgovačko društvo TEP d.d iz Sv. Križa Začretje,  iznenadili su i samog ministra jer je i po njegovom mišljenju nevjerojatno da je tek jučer, 12.07.2012. godine, nakon nekoliko mjeseci riješeno pitanje Uprave TEP-d.d. –a i upravljanja poslovanjem Društva. Napokon je predsjednik Uprave i vlasnik marijan Rajić imenovao g. Alena Bubanovića za prokuristu i opunomoćenika Uprave te time omogućio nastavak funkcioniranja TEP-d.d.-a. Složivši se da je rad bez plaće, već četiri mjeseca, neprihvatljivo ponašanje poslodavca te je obećao da će se maksimalno uključiti Ministarstvo rada i mirovinskog sustava kako bi se problemi riješili na najprihvatljiviji način za zaposlene.

OSTALE NOVOSTI