16. srpnja 2012.

Podizanje optužnice Tomislavu Debeljaku ne znači stečaj Brodosplita – očekujemo brzu reakciju Vlade

Svima onima koji zagovaraju, već duži period, stečaj pojedinih brodogradilišta pa između ostalih i Brodogradilišta Split, poruka treba biti, i jeste, vrlo jasna: Sindikat metalac hrvatske-Industrijski sindikat očekuje skori početak procesa realizacije Programa restrukturiranja brodogradilišta, ma tko ga provodio, i napokon vračanje brodogradilišta na putove normalnog poslovanja,normalne likvidnosti i normalno, zadovoljstva radnika kad dolaze na posao u brodogradilište.

Ono što smatraju svi oni koji zagovaraju stečaj brodogradilišta pa tako i Brodosplita, zaboravljaju da oni  koji su u proteklom razdoblju od 1990. godine pa naovamo, sa različitom dozom odgovornosti, vodili poslovnu politiku u brodogradilištima, neće moči pobjeći od odgovornosti za sadašnje stanje, pa tako da u tom dijelu priča, i nakon početka realizacije Programa restrukturiranja, nije i neće biti završena. Brodogradilište Split je temelj dalmatinskog gospodarstva, i kao takvo, hrvatska Vlada mora sa posebnom pažnjom donositi odluke i omogućiti radnicima brodogradilišta da normalno žive i rade.

U očekivanju brze odluke Vlade nakon najnovijih događanja, poruka radnicima BIS-a, da SMH-IS ni u kavom slučaju nikada neće dozvoliti otvaranje stečajnog postupka nad Brodosplitom jer bi to u konačnici značilo likvidaciju.
Komentari

Jedan odgovor na Podizanje optužnice Tomislavu Debeljaku ne znači stečaj Brodosplita – očekujemo brzu reakciju Vlade