Loading...
Regija – Središnja HrvatskaRotirajući postoviVijesti

Metalci RIZ-a na trgu Sv. Marka?

RIZ je 14. srpnja 2012. godine iz luke Rijeka u Indiju isporučio 500kW digitalni kratkovalni odašiljač s pripadajućom opremom za potrebe AIR-a (All India Radio), Oprema se u Indiji očekuje kroz mjesec dana, a u RIZ-u napominju kako se radi o tehnološki najsuvremenijem odašiljaču te vrste u svijetu, no, radnici RIZ-a nikako ne mogu ostvariti, odluku (bivše) Vlade RH i implementirati radničko dioničarstvo (ODR ili ESOP´s) Njihov je problem što je društvo RIZ locirano na mjestu koje je idealno za investiranje u „Biser maksimirske šume“ kako je to već davno predstavljeno javnosti i potencijalnim investitorima. Svi napori radnika RIZ-a da dokažu da je njihovo pravo, utemeljeno na opredjeljenju Vlade RH, i na zakonima RH, da implementiraju Organizirano radničko dioničarstvo (ORD-ESOP) u društvu RIZ je neosporno, ali privatni interesi pojedinaca, pa i nekih bivših nika RIZ-a,to im onemogućuju.

Svjesni tih okolnosti, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, pokušali su poslati „poziv u pomoć hrvatskoj javnosti“, naime, Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat, uputio je 17.07.2012. godine prvom potpredsjedniku Vlade RH i ministru gospodarstva g. Radimiru Čačiću Zamolbu za prijem jer drži da on NEMA prave i POTPUNE informacije o tom društvu.

Radnici RIZ-a su odlučni da, akone budu primljeni najkasnije do 23.07.2012. godine, i javnim prosvjedom 24.0srpnja 2012.- godine,na Markovom trgu, javno upozore na nužnost rješavanja njihovog statusa a to je: Poštivanje odluke prethodne Vlade RH da im se omogući Program ORD.

OSTALE NOVOSTI

One comment
  1. Safet

    kao bivši radnik Riz-odašiljača i sindikalac pridružit ću se njihovoj borbi za tvrtku,također pozivam i ostale bivše ranike da dođu i daju potporu svojim kolegama.

Comments are closed.