Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaRotirajući postoviVijesti

SMH-IS u Brodotrogiru podržava odluku Vlade jer time je pružena šansa za provedbom programa restrukturiranja Brodotrogira

Vlada RH je na 41. sjednici održanoj dana 19.07.2012.g. između ostalog donjela odluku o prodaji dionica društva Brodotrogir d.d. po posebnim uvjetima, boljem ponuđaću i to tvrtki „Kermas energija„ d.o.o. iz Zagreba u vlasništvu g. Danka Končara.

Obzirom da su za brodotrogir pristigla tri pisma namjere za kupnju a jedan ponuđač je u međuvremenu odustao, Vlada RH je na sjednici od 12.7.2012.g. zadužila Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo financija , Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja  i Agenciju za urpavljanjem državnom imovinom da analizira pristigle ponude „Kermas energije“ d.o.o. i „More Trogir“ d.o.o. i predloži Vladi prihvatljiviju ponudu.

Sindikat metalaca u Brodotrogiru pozdravlja ovakvu odluku Vlade jer time nam je pružena šansa za provedbom programa restrukturiranja Brodotrogira na kojem smo radili od 2006.g. Navedeni program odobren je i od strane Bruselesa i udovoljava određenim kompenzacijskim mjerama koje je RH određenim poglavljima prihvatila Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.  U sindikatu metalaca Brodotrogira smo svjesni da odlukom Vlade o prodaji dionica nije sve rješeno već da tek sada predstoji posao provedbe samog programa.  Zadovoljstvo raditi na tom projektu je što podrazumijeva nastavak brodograđevne djelatnosti,  njenu organizacijsku i tehnološku obnovu što je i preduvjet da se brodogradnja i održi.

Ono što sa sigurnošću možemo kazati da za radnike trogirskoga škvera ne postoje projekti i brodograđevne niše koje nisu u stanju odraditi. Znanje, stručnost i marljivost radnika škvera uljeva optimizam.

OSTALE NOVOSTI