2. rujna 2012.

U Zagrebu je u prostorijama Hrvatskih željeznica 30.08.2012. godine održan sastanak predstavnika SMH-IS sa predstavnicima HŽ CARGO-a i direktorima Remonta željezničkih vozila Čakovec i Bjelovar o izradi plana i procesima restrukturiranja tih trgovačkih društava.

Na inicijativu predsjednika SMH-IS Vedrana Dragičevića održan je sastanak predstavnika SMH-IS sa predstavnicima HŽ CARGO-a i direktorima Remonta željezničkih vozila Čakovec i Bjelovar o izradi plana i procesima restrukturiranja tih trgovačkih društava. Ispred HŽ CARGO-a sastanku su bili prisutni: Vlado Hanžek, član Uprave HŽ CARGO-a, Tomislav Biber, poslovi TVD, Franjo Gerovac, direktor RŽV Bjelovar, Dražen Vidović, direktor RŽV Čakovec i Vesna Ribarić, glavna tajnica Uprave, a ispred SMH-IS predsjednik Vedran Dragičević, Branko Knez regionalni povjerenik za  Sjeverozapadnu Hrvatsku, Dragan Bačak, glavni sindikalni povjerenik, Saša Vuković, predsjednik radničkog vijeća i Vesna Mlinarić, pomoćnica predsjednika. Nakon duge rasprave o mogućim i sada poznatim modelima restrukturiranja koji bi imali za posljedicu uvažavanje tržišnog poslovanja uz što manje smanjenje zaposlenih, dogovoreno je da će socijalni partneri međusobno razmjenjivati informacije, da će predstavnici SMH-IS imati mogućnosti biti upoznati s modelima restrukturiranja i posljedicama po radnike, a da će se eventualna sporna ili otvorena pitanja rješavati sa ovlaštenim predstavnicima HŽ CARGO-a i SMH-IS u sastavu ovog održanog sastanka.
Komentari

Jedan odgovor na U Zagrebu je u prostorijama Hrvatskih željeznica 30.08.2012. godine održan sastanak predstavnika SMH-IS sa predstavnicima HŽ CARGO-a i direktorima Remonta željezničkih vozila Čakovec i Bjelovar o izradi plana i procesima restrukturiranja tih trgovačkih društava.