Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaRotirajući postoviVijesti

U Istarskim Toplicama održan je seminar za radnička vijeća, sindikalne povjerenike u funkciji radničkog vijeća i članove nadzornog odbora predstavnika radnika za Primorsko-goransku i Istarsku regiju

U Istarskim Toplicama od 6-8.rujna 2012. godine održan je seminar za radnička vijeća, sindikalne povjerenike u funkciji radničkog vijeća i članove nadzornog odbora predstavnika radnika za Primorsko-goransku i Istarsku regiju.

Teme seminara bile su povezane i odnosile su se na ukupno poboljšanje rada i djelovanja radničkih predstavnika. Teme koje su bile obrađene su: Zakon o kriterijima  za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti  za kolektivno  pregovaranje, Politička ekonomija i industrijska politika, Financijski pokazatelji u tvrtkama i što oni pokazuju, Radničko dioničarstvo-ESOP, Poboljšanje rada  sindikata i radničkog vijeća kod poslodavca ili u tvrtkama – radionica, Uloga radničkog vijeća u  zbrinjavanju viška radnika.

Predavači i moderatori su bili Mato Lalić, Vesna Mlinarić i Davor Šmuljić.

Organizacija ovog zahtjevnog seminara povjerena je regionalnim povjerenicima regija za koje je seminar organiziran Branku Kužetu i Ratku Goričkom koji su na zadovoljstvo svih sudionika uz aktivno učešće u svim temama odradili sve povjerene im zadatke.

Posebno treba naglasiti ulogu i značaj Zaklade „Friedrich Ebert“ koja je financijski pomogla u organizaciji ovog značajnog seminara. Nositelj aktivnosti od strane spomenute Zaklade bio je Tomislav Kozina –voditelj projekta.

Sudionicima seminara na početku rada obratio se i predsjednik Vedran Dragičević.

Svi sudionici su bili iznimno zainteresirani za teme unatoč činjenici što je program rada bio obiman i sa mnogo tema u okviru kojih su predavači morali ipak odabrati najvažnije.

U evaluaciji seminara, uz isticanje pohvala organizatorima i predavačima, naglašena je potreba trajnog i brojnijeg obrazovanja radničkih predstavnika do iskazivanja potreba za organizacijom škole ili obnove rada Centra za industrijsku demokraciju. Također je naglašena potreba daljnjeg treninga i radionica o istim temama. Sudionici su također zainteresirani i za šire informacije o aktivnostima koje poduzima SMH-IS, SSSH kao i europske i svjetske sindikalne organizacije.

                       

OSTALE NOVOSTI