Loading...
Vijesti

Suradnja SMH-IS i FIM-CISL na projektu brodogradnje

Dana 18. i 19. studenog 2010.g. Delegacija SMH-IS posjetila je Fincantieri u Monfalcone-u na poziv kolega iz Talijanskog FIM-CISL-a.
Delegaciju SMH-IS činili su Vedran Dragičević- predsjednik SMH-IS, Juraj Šoljić predsjednik Odbora hrvatske brodogradnje, Joško Franić – glavni povjerenik Podružnice Brodosplit, te zamjenik gl. povjerenika Podružnice Brodotrogir Ivica Vrlić.
S strane FIM-CISL-a domaćini su bili Gianni Alioti Koordinator za međunarodnu suradnju i Emilio Lonati Kordinator za Fincantieri, uz njih na susretu su bili i povjerenici iz regije FRIULI / VENEZIA GIULIA: FIM-CISL REGIONALE, ALTO FRIULI GEMONA, MONFALCONE/GORIZIA, TRIESTE.
Sastanak je iniciran s talijanske strane a s ciljem povezivanja sindikata koji su članovi Europske federacije metalaca iz zemalja: Španjolske, Francuske, Italije, Hrvatske, o zahtjevima što će ih Europska federacija metalaca uputiti EK za povratkom subvencioniranja i zaštite europske brodograđevne djelatnosti kako bi bila konkurentnija daleko istočnoj brodogradnji.
Prvoga dana uslijedio je posjet Brodogradilištu Fincantieria u Monfalconeu, a drugi dan se nastavio sastanak u Trstu u zgradi FIM-CISL gdje su razmijenjena iskustva o stanju u brodogradnji i ulozi sindikata na očuvanju, kako djelatnosti tako i radnih mjesta.

Zaključak susreta je da će se SMH-IS svakako aktivno uključiti u aktivnosti zajedno s kolegama u EMF-a, te je dogovoreno da će taj projekt za SMH-IS voditi OHB.

OSTALE NOVOSTI