Loading...
Rotirajući postoviVijesti

Održan 10. sjednica Glavnog odbora Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata

Na sjednici Glavnog odbora Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata održanoj 2. listopada 2012. na kojoj su prihvaćena izvješća za prvo polugodiište 2012. godine te su doneseni zaključci po predloženima jesenjim aktivnostima a vezanim na odluke i namjere Vlade RH, prvenstveno oko izmjena Zakona o radu, iako su predizborna obećanja data radnicmna Hrvatske da ZOR neće mijenjati, Vlada predlaže njegove bitne izmjene. U nastavku sjednice predsjednika SSSH Mladen Novosel, na traženje Izvršnog odbora GOS-a SMH-IS, odgovorio ja na pitanje ponašanja teritorijalnih povjerenika SSSH u području učlanjivanja radnika u nepripadajuče  im sindikate što po mišljenju I.O. GOS-IS-a nije sukladno misiji SSSH.

Na sjednici je predsjednik SMH-IS-a Vedran Dragičević uručio glavnu nagradu „Metalac godine“ glavnoj sindikalnoj povjerenici SMH-IS-a u RIZ-Odašiljačima Marini Glokević.
Kako sama reče, nagrada nije samo njezina, već pripada svim članovima Povjereništva i Radničkog vijeća koji se udruženim snagama bore za mogućnost odlučivanja o svojoj sudbini putem radničkog dioničarstva u RIZ-u.
Uručene su i plakete glavnim sindikalnim povjerenicima koji su se posebno istaknuli sindikalnom aktivnošću u 2011. i početkom 2012. godine. Dobitnici plaketa su: Marijo Košta, glavni sindikalni povjerenik u Nauti Lamjani, Zadar, Sindikalna podružnica BI „3. maj“, Rijeka,  Josip Antunović, glavni sindikalni  povjerenik u Ljevaonici Bjelovar, Željko Mišković, glavni sindikalni povjerenik u Metaflexu, Novska i Tomislav Arvaja, glavni sindikalni povjerenik u Borovo-tehničkom servisu, Vukovar.

OSTALE NOVOSTI

One comment
  1. Đingi

    Ironija života!
    Između glavne nagrade metalca ili metalke godine, i otkaza ugovora ugovora o radu zadržavam pravo na rad, a Vi razmislite do slijedeće nagrade.
    S poštovanjem

Comments are closed.