Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaRotirajući postoviVijesti

Nada u brzo rješenje brodogradilišta Brodotrogir

U Brodogradilištu Brodotrogir 09.10.2012. godine održan je sastanak na kojem su bili predstavnici SMH-IS i to: Vedran Dragičević, predsjednik SMH-IS, Joško Franić, regionalni povjerenik SMH-IS za Regiju dalmatinsku i Slavko Bilota povjerenik SMH-IS u brodogradilištu Brodotrogir, direktor Brodotrogira Mateo Tramontana kao i predstavnika HUS-a, sa zamjenicom ministra Gospodarstava i prvog potpredsjednika Vlade RH, gđom. Tamarom Obradović Mazal.

Tema sastanka je bila restrukturiranja i privatizacija brodogradilišta Brodotrogir. Predstavnici sindikata iz prve ruke su primili informacije o tijeku pregovora oko potpisivanja Ugovora o privatizaciji Brodogradilišta, kao i o stanju zaposlenosti i novih ugovora u samom brodogradilištu Brodotrogir.

Zaključak ovog sastanka je da se proces privatizacije mora maksimalno ubrzati kako bi proces restrukturiranja i oživljavanja proizvodnje što prije krenulo i na taj način osigurao da radnici Brodotrogira svojim radom zarade svoje plaće. Sam proces pregovora je dosta spor ali se očekuje da bi mogao, do kraja ove godine, biti završen.

OSTALE NOVOSTI